GÜNCEL:
Tarihimizi Günümüze Taşıyacağız!
Her ayrıntıya dikkat ediyoruz
“Yeni bir meydan, yeni bir yaşam alanı. Toplantılarımız devam ediyor, ekiplerimiz yoğun bir şekilde çalışıyor. Bugün de ekibimiz bu alanla ilgili çalışma yapan mimarlarla bir araya geldi. Ekibimizde akademisyenler, mimarlar, şehir plancıları, peyzaj mimarları, sanatçılar, sosyologlar yer alıyor. Her ayrıntıyı göz önünde bulunduruyoruz. Şehir için önem taşıyan, değerli en küçük ayrıntıyı atlamamamız gerektiğini biliyoruz. Çocuklar için oyun alanları, gençler için sosyal mekanlar, dinlenme alanları, sanat platformları, yeşil alanlar, park, yürüyüş ve bisiklet yolları bu alanda yer alacak.”
Tarihi günümüze taşıyacağız
“Büyükşehir Belediyesi olarak Sakaryamızın sosyal, kültürel ve tarihsel birikimine sahip çıkıyoruz ve şehrimizin ihtiyaçları, hemşehrilerimizin görüşleri ve yetkili kurumların kararları doğrultusunda bu tarihi özel alanı geleceğe taşıyoruz. Geçmişe esir olmadan, modern olanın büyüsüne kapılmadan, tarihimizi günümüze taşımaya ve işlevsel kılmaya gayret ediyoruz.”
Hızlı büyüme
Düzenlenen toplantı ile ilgili açıklamalarda bulunan Sakarya Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Dekanı ve Başkan Toçoğlu’nun Danışmanı Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, “Şehrimiz her geçen gün büyüyen sanayisi, hizmet, turizm ve tarım sektörleri ile daha çok tercih edilen bir şehir haline geliyor. Bunun neticesinde nüfus hızlı bir şekilde artış gösteriyor. Sakarya’nın doğal yapısının bozulmadan, yatay büyümesini sürdürmesi Büyükşehir Belediyesi’nin hassas olduğu noktalar. Şehrin bir bütün olarak düzenli şekilde büyümesi çok önemli. Ulaşım aksları da trafiğine her ay ortalama bin araç katılan bir şehirde kritik bir yere sahip. Bilindiği gibi Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeki Toçoğlu daha önce trenin yer altına alınması için ciddi bir çalışma yapıldığını belirtmişti. Ancak trenin yer altına alınamaması ve TCDD’nin çıkarmış olduğu yönetmelikler neticesinde hemzemin geçitlerin kapatılacak olması şehir trafiğini olumsuz yönde etkileyeceği gibi Sakarya şehrini ortadan ikiye bölecekti. Bu durum üzerine alınan kararla mevcut Gar’ın Mithatpaşa’ya taşınması kararlaştırıldı” ifadelerini kullandı.
Çalışmalar sürüyor
Prof. Dr. Sarıbıyık, “Mithatpaşa ve Adapazarı arasında trenin çekilmesiyle ortaya çıkacak alanın en güzel şekilde değerlendirilmesi için Türkiye’nin önde gelen mimarlık şirketleri ile birlikte çalışıyor, toplantılar düzenliyoruz. Mimarlık ekipleri sadece ortaya çıkan alanı değil şehrin tamamını geziyorlar. Avrupa’da da örneklerini gördüğümüz gibi şehirler özellikle garların etrafında gelişim gösteriyorlar. Garın Mithatpaşa’ya taşınması ile o bölgede yıllar içerisinde şehrin merkezi noktalarından birisi haline gelecektir. Arada bulunan alan ise iki merkez arasındaki bağı sağlayacak önemli bir güzergâh. Mimarlar ve şehir plancıları bu alan ile ilgili olarak çalışmalarını sürdürüyorlar. Bu alan şehrimize yeni bir soluk getirecek, şehri bütünleştirecek, vatandaşlarımıza yeni bir yaşam alanı sağlayacak niteliklerde olacaktır. Mimarlarımızın çalışmalarını bitirmelerinin ardından hazırlanacak proje neticesinde çalışmalar başlayacak. Sakarya bu çalışmalar neticesinde tüm Türkiye’de ve belki de dünyada örnek olarak gösterilecek bir çalışmaya kavuşmuş olacak” şeklinde konuştu.
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

banner105

Bakan Uraloğlu'ndan Dijital 2025 Türkiye...
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, We are Social ve Meltwater tarafından hazırlanan "Dijital...

Haberi Oku