YAŞAM:
Sultanahmet Köftecisi'nden Ramazan rekoru

Tarihi yarımadanın merkezi Sultanahmet, bu yıl daRamazan’ın  manevi hazzını en güzelşekilde yaşamak isteyen onbinlerce kişinin akınına uğradı.
İstanbul’un dünya mirası bölgesinde Ramazan ayınıncoşkusunu en güzel şekilde yaşayanlar, iftar öncesi 1920 Sultanahmet Köftecisiönünde uzun kuyruklar oluşturdu.
1920 Sultanahmet Köftecisi’nin 4. kuşak patronlarındanTimur Tezçakın, bir asırdır vatandaşların hiç kaybolmayan ilgisinden, iftardave sahurda büyük kalabalıklara hizmet vermekten gurur duyduklarını söyledi.
Ramazan boyunca her gün 2 bin 500 – 3 bin porsiyon köfteservisi yapıldığını, yaklaşık 75 bin kişiye hizmet sunulduğunu anlatan TimurTezçakın, şunları söyledi:
“Ramazan’da dükkanımızda yaklaşık 14 ton köfte tüketildi.Bunun bir rekor olduğunu söyleyebilirim. Ramazan boyunca 75 personel özveriyleçalıştı. Onlarca metrelik kuyruk, kardeşlerim Sinan ve Mert Tezçakınyönetimindeki çalışanlarımızın özverili çabası sonucu, ezan sesiyle birliktehızla eritildi. Tezçakın ailesinin beşinci kuşağı da ilk kez dükkanda aktifolarak çalıştı.
Sunduğumuz ürün et olduğundan dolayı, hazırlanırken deservis edilirken de son derece dikkatli olmaya gayret gösterdik. Babam MehmetTezçakın’ın (Her bir porsiyon, her bir paket namusumuzdur, kalitemizdir) sözünetitizlikle uyuyoruz. Bu titizliğimizden dolayıdır ki bugüne kadar yazılı ya dasözlü olarak bir tek şikayet dahi almadık.’’

Fotoğrafları indirmek için lütfen üzerlerine tıklayınız!.
 

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

banner105

banner97

Merakla beklenen model Türkiye'ye geldi
Dünyadaki en seçkin motosiklet markalarından İtalyan Moto Guzzi, İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenen...

Haberi Oku

banner108