SİYASET:
Seçim Güvenliği Yoksa Sorumlu Cumhurbaşkanı'dır!
AK Partinin 13 yıl önce bir 3 Kasım günü seçimle iktidara geldiğini hatırlatan CHP Grup Başkan Vekili Özel, AK Partinin iktidara geldiği seçimde Türkiye’nin sandık güvenliği sorunu olmadığını ifade etti. Herkesin gidip Türkiye’nin dört bir yanında güven içinde oyunu kullandığını ve AK Partinin yüzde 37 oy alarak iktidar olduğunu hatırlatan Özel, “Ertesi gün de iktidarı sorunsuz bir şekilde teslim aldı hiçbir sıkıntı olmadan. Bugün o günkü AKP’nin kurucusu daha sonra defalarca AKP hükümetlerinde başbakanlık yapan bugünkü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugünkü başbakana ve bütün bakanlara kadar bir seçim güvenliği olmadığı ifade ediliyor. Şunu söyleyeyim, siz geldiğiniz gün güvenli olan sandıklar bugün güvensizse buradaki birinci sorumlu AKP’dir ve onun uzun süre başında başbakan olarak durmuş olan Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dır, bir kez daha bunu söyleyelim.” dedi.

“13 yıl önce güvenli olan sandıklar bugün güvensizse bırakın sandık güvenliğini bugün Cizre’de, Silopi’de, Hakkari’de sandık güvenliğinin dışında fırına gidip ekmek almak bile mümkün olamıyorsa gidip oy vermek bu sorumluluğunu AKP’ye hatırlatmak zorundayız." diyen Özel şöyle devam etti: "Geçtiğimiz yıllarda onlar çeşitli şekillerde güvenlik güçlerini, oradaki kamu otoritesini zayıflatırken, biz hep buna dikkat çektik. CHP’liler çocuklarına Barış ismini koyan insanlardır. CHP’liler ne savaş, ne terör, ne çatışma, hiçbir şey istemezler. Güya ‘Biz çatışmaları bitireceğiz, biz barış süreci başlattık’ diyenlerin kamu otoritesini nasıl zayıflattıklarını ve bugün Doğu’da Güneydoğu’da oy kullanmaya gidecek güvenliğin olmadığını kendileri söylüyorlar. Bu sorumluluklarının altını çiziyoruz.” 

Özel, “Anayasa içinde evrensel hukuk normları içinde alınacak her türlü tedbiri savunuruz ancak, bütün Türkiye’de kuralları 4 parti tarafından ortak olarak benimsenmiş, sandığa gidenlerin güvenliğini ve sandık çevresinin güvenliğini sağlayacak her türlü elektronik tedbir belki düşünülebilir ama, bugün sadece AKP’nin beklediği oy alamadığı yerlerde baskı amaçlı kurulmuş şüphesi olan kameralar ve süngüyle dürtülüp kamerayla izlenen vatandaşların AKP’ye oy vermeye zorlanmasını kabul edecek değiliz. Bütün Türkiye’de uygulanacak şeffaf, seçim mahremiyetini ihlal etmeyen ve herkes açısından kabul görebilecek tedbirlere evet ama sadece belli yerde, AKP’nin oy alamadığını düşündüğü sandıklarda bir ucunda süngüyle dürtülen bir ucunda videoyla kayda alınan seçmenin seçmen ve seçim mahremiyetinin korunabileceğini de düşünmüyoruz. Bu konunun tüm partilerin uzlaşısı ile değerlendirilebilecek ciddi bir konu olduğunu değerlendiriyoruz.” şeklinde konuştu.
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

Fatih Mehmet Maçoğlu: ''Birlikte...
Türkiye Komünist Partisi Kadıköy Belediye Başkan adayı Fatih Mehmet Maçoğlu X hesabından yaptığı paylaşımla...

Haberi Oku