GÜNCEL:
GSS Prim Borcu Olanın Reçetesi Ödenmiyor!

 Saydan yazılı açıklamasına şöyle devam etti: "Ayaktan tedavi nedeni ile yazılan reçeteler ve serbest eczanelerden karşılanan ilaçlar uygulama kapsamı dışındadır. Yapılan düzenleme ile hastaların muayene olmasına ve reçete yazılmasına engel konulmamış olup, bu tür ilaçlar ve reçeteler eczanelerimizden ücretli olarak karşılanacaktır. Eczanelerimize gelen vatandaşlarımız, kamuoyunda oluşan algı nedeni ile reçetelerini de ücretsiz alacakları yanılgısına düşmektedirler.”
Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan “Ayaktan tedavi nedeniyle yazılan reçeteler ve serbest eczanelerden karşılanan ilaçlar, yasal değişiklik getirmesi nedeniyle uygulama kapsamı dışında olup, bunun dışındaki tüm sağlık hizmetleri bu kapsamda yer almaktadır.” duyurusunun gayet net ve açık olduğuna işaret eden Saydan, SGK tarafından reçete yazılmasına engel konulmadığı için, vatandaşların aile hekimlikleri, devlet hastaneleri, devlet üniversitelerine ait sağlık tesisleri gibi yerlerde muayene olup reçete yazdırdıklarında reçete bedelleri ödenmeyeceği için eczanelerden ilaçlarını SGK üzerinden alamayacaklarını kaydetti.
“BU DURUMUN SORUMLUSU ECZACILAR DEĞİLDİR”
TEİS Genel Başkanı Ecz. Nurten Saydan açıklamasının devamında, “Tedavi; muayene ve ilaç temini ile bir bütündür. Yapılan yasal düzenleme ile hastalara ‘muayene ol ama ilacına karışmam’ demek kabul edilebilir bir yaklaşım değildir. GSS prim borcu olan vatandaşlarımız hastalandıklarında muayene olabilirler ama yazılan reçeteler eczanelerimizden maalesef ücretli olarak verilebilmektedir. Bu durum bizlerden kaynaklanmamaktadır. Muayene olabilirsiniz ama yazılan reçeteler SGK tarafından ödenmemektedir.” diye devam etti.
Eczane eczacılarının sendikası TEİS olarak, yapılan yasal düzenleme ile kamuoyunda prim borçlularının ilaçlarını da alınabileceği şeklinde yanlış anlaşılan bu durumu vatandaşlarla paylaşmak ihtiyacı duyduklarına işaret eden Saydan, “Çünkü eczanelerimize gelen vatandaşlarımızın beklentilerini karşılayamamak bizleri rahatsız etmekte olup, vatandaşın SGK üzerinden muayene olup ilaçlarını kendi ceplerinden karşılamak zorunda olduklarını izah etme yükü de biz eczacılara bırakılmış durumundadır. Bu durumun sorumlusu eczacılar değildir. Yetkililerin tedaviyi eksik bırakan bu yanlışı bir an önce düzeltmeleri gerektiğini kamuoyunun bilgisine sunuyoruz.” izahında bulundu.
BAKANLAR KURULU KARARI NE DİYOR?
Kamuoyunda prim borcu olanların muayene olmalarını sağladığı bilinen son Bakanlar Kurulu kararı ile genel sağlık sigortalısı olup, sağlık hizmeti alamayan kişiler ile bunların bakmakla yükümlü olduğu kişiler Sağlık Bakanlığına bağlı kuruluşlarda 31 Aralık 2015 tarihine kadar ücret ödemeden ayakta ve yatarak sağlık hizmeti alabilecek olup, bu uygulamaya vakıf üniversite sağlık tesisleri ile özel sağlık tesisleri dahil değil.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

Ramazan Acar'dan Bayram mesajı
Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Bursa 1 No'lu Şube Başkanı Ramazan Acar, “Ramazan...

Haberi Oku