EĞİTİM:
SATRANCA İLGİ ARTIYOR!

Başarılar medyanın ilgisini artırdı…

Türkiye’nin uluslararası turnuvalarda en başarılı olduğu branşlardan biri olan satrançta kazanılan madalyalar medyanın da ilgisini çekerken, geçtiğimiz yıl Haziran ayında yapılan ‘Avrupa Okullar Satranç Şampiyonası’nda 72 madalyanın 35’ini Türkiye’nin kazanmasının bu ilgide payı büyük oldu. Yunanistan’da yapılan şampiyonada 9 yaş genel kategorisinde Taha Özkan ve 11 yaş genel kategorisinde Usta Adayı (CM) Işık Can, altın madalya kazanarak ülkemize büyük gurur yaşattı.

Satranç haberleri yükselişte …

Interpress’in yazılı basını kapsayan incelemesine göre, basında çıkan satranç haberlerinde artış yaşanırken, 2017 yılının Ocak ve Şubat aylarında yazılı basında toplam 3 bin 527 haber yer aldığı belirlendi. Geçen yılın ilk iki ayında ise yazılı basında 3 bin 228 satranç haberi çıktığı saptandı. Satranç ile ilgili çıkan haberlerin ulusal basın yansımalarının da artış gösterdiği tespit edildi. Türkiye’nin her yerine satrancı yaymak için özveriyle çalışan Türkiye Satranç Federasyonu ile ilgili yazılı basında geçtiğimiz yılbaşından bu yana 3 bin 655 haber çıkarken, ülkemizin nadir kadın federasyon başkanlarından olan Gülkız Tulay hakkında da yazılı basına 925 haber yansıdığı belirlendi.

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

Eğitimin yeni gözdesi Paleontoloji Atölyesi...
Eğitimci yazar Sinan Yaman, Paleontoloji ve Arkeoloji Atölyeleri ile verdiği eğitimleri haberimize anlattı.

Haberi Oku