EĞİTİM:
İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ SABAHATTİN DÜLGER'İN YIL SONU MESAJI

Öğrencilerimizi, öğretmenlerimizi, idarecilerimizi ve tüm eğitim çalışanlarını göstermiş oldukları samimi gayretten dolayı kutluyor, velilerimize de bu süreçte vermiş oldukları destekten dolayı teşekkür ediyorum.
Biliyoruz ki; 21. yüzyılın olmazsa olmazı ve lokomotifi olan teknolojiyi, ana hedefine ulaşmak için bilinçli bir şekilde kullanabilen, dünyada yaşanan olaylara kayıtsız kalmayan, meselelere insan hakları penceresinden bakabilen, yenilikçiliği kendi öz kültürüyle harmanlarken derin ve köklü tarihine, toprağına sıkı sıkıya bağlı bir şekilde filizlenen gençler yetiştirmek en büyük hedefimiz.
Dünyada güçlü bir şekilde var olabilmek için sürekli yenilenme ve değişim artık kaçınılmaz olmuştur. Bakanlığımız da bu değişimi yayınladığı 2023 vizyonuyla eğitim sistemimize entegre etti. Yeni bir bakış açısı ve yeni bir düsturla ilerleyen yeni eğitim anlayışımız inanıyorum ki toplumsal değerlerimiz ışığında hazırlanan bize özgü bir değişimi yansıtacaktır.
Akademisyen ve fikir adamı Nurettin Topçu diyor ki; “Hakikat şudur ki, millet bünyesinde inkılâplar mekteple başlar ve her milletin kendine özel olan mektebi vardır. Millî mektep, zihniyet ve örfleriyle, metotları ve müfredatı ile terbiye prensipleri ve psikolojik temelleriyle, hatta binasının yapı tarzlarıyla kendini başka milletlerinkinden ayırır”
Bu minvalde bize özgü değerlerimizin merkezinde değişen öğrenme metotlarını içeriğine alan, olaylara ve durumlara eleştirel yaklaşan değerlendirmeler için öncelikle biz eğitimcilere sonrasında ailelerimize büyük sorumluluklar düşüyor.
Bugün yetişmesinde rol oynadığımız bir çocuk yarın hastanende bir doktor, okulda bir eğitimci ya da herhangi bir meslekte karşımıza çıkacak. Geleceğin insanlarına şekil verdiğimizi unutmadan ince ince, nakış nakış işlemeliyiz evlatlarımızı.
Kıymetli meslektaşlarım, toplumlara ışık tutan, yön veren, bizleri hayata hazırlayan yegane insanlar sizlersiniz. Sizlerden çok şey bekliyoruz. Yaptığınız işin sadece bir meslek değil bir fedakârlık ve özveri işi olduğunuzu hepimiz biliyoruz. Sizlerden hep bu hassasiyetle okullarınıza ve sınıflarınıza girmenizi temenni ediyorum.
Sevgili Çocuklar, yıl boyunca biliyorum ki çok çalıştınız ve artık uzun bir tatilin başındasınız. Şunu unutmayın ki dinlenmek sadece boşa vakit geçirmek değildir. Bu uzun tatil süresince size değer kazandıracak, bakış açınızı genişletecek, ruh ve beden sağlığınızı pekiştirecek eylemlerde bulunmak kendinize yapacağınız en büyük iyilik olacaktır. 
Önümüzdeki dönem başında tatilde ne yaptın sorularına ‘’iyi kitaplar okudum, iyi filmler seyrettim, şehrimi karış karış gezdim ve tarihi-kültürü hakkında yeni şeyler öğrendim, ilgilendiğim bir konu hakkında daha detaylı araştırma yaptım ve bunu kendime ait bir blog sitesi kurarak internette insanlara yararlı olacak bir hale getirdim, spor yaptım, doyasıya oyun oynadım” gibi cevaplar vermeniz ümidiyle güzel bir tatil geçirmenizi diliyorum.
Geride bıraktığımız yılda kazandıklarımızı, yeni eğitim öğretim dönemine taşıyarak okullarımızda yeniden çocuklarımızın cıvıltılarının canlanmasını özlemle bekliyoruz.
Uzun ve yoğun geçen bir yılın ardından dinleneceğiniz ve yeni bir eğitim öğretim dönemine daha fazla gayret ve istekle hazırlanacağınızgüzel bir tatil geçirmenizi diliyorum.
 

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

banner105

banner97

Eğitimin yeni gözdesi Paleontoloji Atölyesi...
Eğitimci yazar Sinan Yaman, Paleontoloji ve Arkeoloji Atölyeleri ile verdiği eğitimleri haberimize anlattı.

Haberi Oku

banner108