Spor dediğimiz şey aslında insanın içinde bazen coşku bazen sinir bazense üzüntü hissettiren duygularla bir şey ifade eder.
Sonuçta beden eğitimi dersinden de çok da farklı değildir.
Önemli olan onun sende hissettirdiği duygular,o seviyede oynanan sporda rekabetin yarattığı etkiler ve insanda yarattığı duygular önemlidir. İşte basketbol maçları ne olursa olsun benim içimde çok farklı ve olumlu duygular hissettirir.
Durant’ın sakatlığı herhalde tüm basketbolseverlerin canını sıkmıştır.
Bu sakatlık böylesine önemli bir maçın önüne bile geçti.
Maç adeta Durant’ın sakatlığının gölgesinde oynansa da çok enteresan şeyler yaşandı.
Birinci çeyrekte iki takım da tam kadroyken seviyenin ne kadar yukarıda olduğuna şahit olduk. Warriors bile son oynadığı dört maçtan daha iyi hücum performansı gösterdi ancak sakatlıktan sonra  maçın seviyesinde hemen düşüş yaşandı.
Curry olsun Leonard, Thompson, Lowry, Siakam kendi performanslarını belli bir aralığa sıkıştıramadılar. Lowry oyunun belli aralıklarında iyi oynadı. Siakam vasatı geçemedi ama Toronto’nun etkili olduğu dakikalarda kendisini gösterdi.
Curry serinin en kötü yüzdesiyle oynamasına rağmen maçın sonuna damgasını vurdu. Maç içinde o kadar git geller yaşandı ki kimin ağırlık koyacağı kimin bitireceğini kestirmek  gerçekten zordu.
Sonunda 10-0 la Kawhi burada seriyi bitirdi, Warriors’un enerjisi  kalmadı derken son iki yılın şampiyon takımı ortaya  karakterini koydu. Demarcus Cousins maçın sonunda yaptığı iki önemli hataya rağmen  Warriors tarzı hücum ile  Curry-Thompson ikilisinden toplam 3 üçlük bulmayı başardılar ve takım adına yakışır savaşçı savunmayla son topta Lowry’nin airball atmasına sebep oldular. Bu arada seride 4. maç hariç  inanılmaz hakem hataları yaşandı. Bu maçta da maçın kaderini etkileyecek hatalar yaptılar.
Nick Nourse’e gelecek olursak harika bir seri geçiriyordu. Seri boyunca taktik tahtasında Steve Kerr’i  adeta eziyordu ama maçın bitimine 3 dakika kala alınan mola kesinlikle NBA tarihin en kötü kararlarından biriydi. Toronto seri yakalamış  geriden gelip farkı 6 sayıya çıkarmışken mola alması Warriors’u adeta uçurumun kıyısından çekip kurtarıyordu.
Ayrıca Koç Nourse son 14 saniyede de mola almamayı tercih etti . Takımların son hücumlarda mola almaması  son yıllarda NBA de moda oldu. Toronto hücumda  dengesiz ve  kararsız  aynı zamanda da  fark  sadece bir sayıyken  mola almamayı tercih etmesi skandal bir karardı.
Onun dışında oyun sonu en kritik kararları veren taraf Golden State Warriors oldu. Serinin en kötü  şut yüzdesiyle oynadığı maçta yıllardır yaptıkları en iyi şeyi yapmaya devam ettiler:şut attılar ve Splash Brothers  seriyi uzatmayı başardı.
Serinin 6. Maçı bu sabah oynananacak. Kendi sahasında oynamamasına rağmen Kevin Durant’ın sakatlığından dolayı  ibre Toronto’nun lehine görünmekte ancak tabi ki Warriors’un şampiyon karakterini  küçümsememek gerek.
 
 
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

banner105

banner97

banner108