DÜNYA:
Rus Halkı Endişeli!

Rusya bağımsız araştırma şirketi Levada Center'ın yaptığı çalışmaya göre, halk artan fiyatlar ve enflasyondan korkuyor. Ankete katılanlar Ukrayna’da yaşanan savaş ve diğer problemler ikinci planda kaldığını belirtiyor.
Levada Center’ın anketine göre Rusları endişelendiren konuların başında yüzde 78 ile fiyatların yükselmesi geliyor. Enflasyonu yüzde 42 ile fakirlik takip ediyor. Üçüncü sırada ise yüzde 36 ile işsizlik yer alıyor. Ankete katılanları endişelendiren diğer önlemli konu ise ekonomik kriz ve sanayideki kötü gidiş. Rusların üçte biri ekonomideki kötü gidişten korkuyor.
Rusya’da en önemli gündem konusu olan Ukrayna’nın doğusundaki savaş ve Batının yaptırımları artık daha az Rusya vatandaşını kaygılandırıyor. Ankete göre Ukrayna’daki savaştan endişe duyanların oranı yüzde 22’de kaldı. Ülkedeki yolsuzluk, Ukrayna’daki savaşa göre daha çok Rusya vatandaşını korkutuyor. Yolsuzluktan endişe duyanların oranı ise yüzde 29 olarak belirlendi.
Rusların en çok kaygılandığı diğer konular ise yüzde 20 ile sağlık hizmetlerinden yoksun kalmak ve yüzde 17 ile ahlak ve kültür krizi olarak sıralandı.
Ayrıca ankete katılanlara “Hükümetin ekonomik politikalarını nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusu yöneltildi. “Kötü” diyerek memnuniyetsizliğini dile getirenlerin oranı Mart ayında yüzde 34 iken, ağustos ayında bu oran yüzde 37’ye yükseldi. “Normal” cevabını verenlerin oranı yüzde 55 olurken, ankete katılanların sadece yüzde 4’ü “iyi” cevabını verdi.
Petrol varil fiyatının düşmesi ve Ukrayna krizinden dolayı Batının Rusya’ya uyguladığı yaptırımlar, ülke ekonomisini altüst etmiş durumda. Enflasyon oranlarının yüzde 15’e kadar çıkması Rusya vatandaşlarının alım gücünü azaltıyor. Rusya Ekonomi ve Kalkınma Bakanlığı bu yıl ekonomide yüzde 3,3 daralma, gelecek yıl ise yüzde 1-2 büyüme bekliyor.

Anahtar Kelimeler
Rus-halkı-endişeli
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

Basının ziyaretine açılacak
Dr. Suat Günsel Camii, 2 Ocak Salı günü 9.00-16.00 saatleri arasında basının ziyaretine açılacak. Basın...

Haberi Oku