DÜNYA:
TÜRK KIZILAY'IN MERHAMET ELİ BOSNA HERSEK'E UZANDI

Genç Kızılay Bursa gönüllüleri, ‘Bursa’dan Bosna’ya Hilal Olsun Türkiye’ Projeleri kapsamında Bosna Hersekli kardeşlerimizle iftar programlarına katıldı, Bosnalı ihtiyaç sahiplerine erzak ve çocuklara kırtasiye malzemeleri yardımında bulundu.
 Genç Kızılay Bursa gönüllüsü gençler, Ramazan-ı Şerfi Ayı’nın zirveye taşıdığı dayanışma ve yardımlaşma duygularını kardeş topraklar Bosna Hersek’e taşıdı. Bosna Hersek'te 5 gün yürütülen proje kapsamında, Genç Kızılay Bursa gönüllüleri,  başkent Saraybosna başta olmak üzere Srebrenitsa, Gorazde, Doboj ve Mostar şehirlerinde saha çalışmaları yaparak burada Bosna Hersekli vatandaşlarla iftar programlarına katıldı, ihtiyaç sahiplerine erzak ve kırtasiye yardımında bulundu.
Genç Kızılay Bursa İl Başkanı Semih Aksoy, proje hakkında yaptığı açıklamada Bursa'da gönüllü faaliyetler sürdüren 10 kişilik ekiple ilk yurt dışı projelerini gerçekleştirdiklerini belirterek, proje çerçevesinde Srebrenitsa anneleriyle bir araya geldiklerini, Gorazde'deki çocuk köyü ve Doboj'daki rehabilitasyon merkezini ziyaret ettiklerini, Mostar'da da faaliyetlerini anlatan bir film çektiklerini kaydetti.
Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçisi Haldun Koç ile de görüştüklerini söyleyen Aksoy, "Başkent Saraybosna'daki Kızılhaç ofisini de ziyaret ettik. İkili ilişkilerde Bursa ve Bosna Hersek gençlik faaliyetlerinin nasıl ilerleyeceği ve gönüllü takası projeleri konusunda protokol imzalanmasına karar verdik." dedi.
Genç Kızılay Bursa Yönetim Kurulu Üyesi ve Proje Koordinatörü Feyza Nur Özçelik de projenin gençlerle değişen dünya düzenine dinamik hizmet vermeyi amaçladığını ifade ederek, "Bu nedenle kardeş ülke Bosna Hersek'e geldik. Burada iş birliği içerisinde neler yapabiliriz onları ele aldık." diye konuştu.
 

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

banner105

banner97

Basının ziyaretine açılacak
Dr. Suat Günsel Camii, 2 Ocak Salı günü 9.00-16.00 saatleri arasında basının ziyaretine açılacak. Basın...

Haberi Oku

banner108