POLİTİKA:
Genel Başkan Teoman Mutlu 5 Nisan Avukatlar Günü Mesajı yayınladı

Mutlu, mesajında şu ifadelere yer verdi: "Adalet terazisinin dengesini sağlayan, güçlüden değil haklıdan yana olan tüm avukatlarımızın 5 Nisan Avukatlar Günü'nü kutluyorum. Savunma hakkının engellenmeyeceği, avukatların mesleklerini özgürce icra edebileceği bir Türkiye'yi beraber inşa edeceğiz."

Yargı erkinin temel taşı ve hukuk devletinin olmazsa olmazı olan avukatların, adaletin tecellisinde büyük bir sorumluluk sahibi olduğunu belirten Mutlu, "Cübbesini iliklemeyen ve boyun eğmeyen tüm Avukatların günü kutlu olsun. Hukukun üstünlüğü, halkımızın yegâne dayanağı, güvencesi ve teminatıdır," dedi.

Genel Başkan Mutlu, avukatlık mesleğinin önemine işaret ederek, avukat cübbesinin anlamını ve mesleğin temsil ettiği değerleri hatırlattı. "Bugün, adaletin rengi siyah olan, emir almayan bağımsızlığı ve akçeli işlere bulaşmamayı simgeleyen avukat cübbesinin anlamını hatırlatan bir gün. Mesleğini bu değerlere uygun icra eden tüm avukatlarımızın Avukatlar Günü kutlu olsun," ifadelerini kullandı.

Mutlu, mesajının sonunda, adaletin sağlanması, ezilenlerin korunması ve eşitliğin sağlanması uğruna görev bilinciyle mücadele veren tüm avukatların gününü kutladı ve "Yerli ve Milli Parti olarak, hukukun üstünlüğüne ve adaletin sağlanmasına dair inancımız tamdır. Tüm avukatlarımızın bu kutsal görevlerinde başarılar dilerim," diyerek sözlerini tamamladı.

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

Özgür Özel, DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu...
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel...

Haberi Oku