DÜNYA:
Netenyahu Protestosunda Gözaltı!

 Londra’da yarın Başbakan David Cameron’ı ziyaret etmesi beklenen Binyamin Netanyahu, bugün Başbakanlık Konutu önünde protesto edildi. Filistin’i destekleyen ‘Filistin Dayanışma Kampanyası’ ve ‘Stop the War Coalition’ adlı sivil toplum kuruluşlarının başbakanlık önünde düzenlediği protesto gösterisine binlerce kişi katıldı.

Gösteriye katılan protestocular ‘Özgür Filistin’, ‘Nehirden denize, Filistin özgür kalacak’, ‘Filistin’e adalet’, ‘Katil Netanyahu’ sloganları attı.

Öte yandan İsrail başbakanını destekleyen diğer bir grup ise başbakanlık önünde toplandı. ‘Barışa evet, teröre hayır’, ‘Hoş geldin Netanyahu’, ‘Birleşik Krallık Hristiyanları İsrail’i seviyor’ pankartlarıyla başbakanlıkta hazır bulundu.

İsrail’i destekleyen grupla Netanyahu’yu protesto eden aktivistler arasında birçok kez arbede yaşandı. İsrail bayrağını sallayarak başbakanlığın önünden geçen bir otomobil, Netanyahu’yu protesto eden aktivistlerin tepkisini çekti. Otomobile zarar veren bir gösterici gözaltına alındı. İsrail’i destekleyen bir diğer kişiye ise diğer grubu rahatsız ettiği gerekçesiyle polis tarafından müdahale edildi. Çıkan arbedeler sebebiyle polis bazı kişileri yere yatırarak gözaltına aldı.

Netanyahu’yu protesto etmek amacıyla gösteriye katılan Pamela adlı gösterici, "Netanyahu’nun verdiği emirler yüzünden 550 çocuk geçen yıl Filistin’de öldürüldü. Bir muhafazakar olarak David Cameron ve parlamentoda bulunan birçok kişi İsrail dostu. Bu açıkça iki ülke arasında yürütülen bir menfaat ilişkisidir. Bir kere her şeyden önce insan hakları önceliğimiz ve ne yazık ki Başbakan Cameron bunun farkında değil. Ve biz şu an Netanyahu’yu tutuklamak yerine onu ağırlıyoruz." şeklinde konuştu.

NETANYAHU’NUN TUTUKLANMASI İÇİN 100 BİNDEN FAZLA İMZA TOPLANDI

Resmi ziyaret için yarın İngiltere'ye gelecek olan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun savaş suçları kapsamında tutuklanması için Birleşik Krallık vatandaşları, Ağustos ayında imza kampanyası başlatmıştı. Kampanyada Netanyahu'nun 2014 yılında Filistinli 2 bin sivilin öldürülmesinden sorumlu olduğu için savaş suçları kapsamında tutuklanması talep edilmişti. İmza kampanyasına şimdiye kadar destek verenlerin sayısı 107 bini buldu.

İngiltere Parlamentosu, 100 binden fazla vatandaşın imzaladığı talepleri görüşmek zorunda. Dün kampanyaya yönelik hükümetten yapılan açıklamada, Netanyahu'nun diplomatik dokunulmazlığa sahip olduğu için tutuklanamayacağı bildirilmişti.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

Basının ziyaretine açılacak
Dr. Suat Günsel Camii, 2 Ocak Salı günü 9.00-16.00 saatleri arasında basının ziyaretine açılacak. Basın...

Haberi Oku