DÜNYA:
El-Cezire Muhabirlerine Hapis Cezası!

Başkent Kahire'deki Tura Polis Akademisi'nde görülen duruşmada Mahkeme Başkanı Hasan Ferid, El-Cezire çalışanı 3 muhabire ağırlaştırılmış 3 yıl kesin hapis cezasının verildiğini açıkladı.
El-Cezire muhabirleri Mısır asıllı Kanada vatandaşı Muhammed Fehmi ve arkadaşları Avustralya vatandaşı Peter Greste ile Mısır vatandaşı Bahir Muhammed, 29 Aralık 2013'te, "Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan-ı Müslimin) lehine yanıltıcı haber yaptıkları" iddiasıyla Marriott Oteli'nde tutuklanmıştı.
Greste, bir yıldan fazla devam eden tutukluluğun ardından 1 Şubat'ta, Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi'nin onayıyla serbest bırakılmış ve sınır dışı edilmişti.
Kanada Başbakanı Stephen Joseph Harper da Fehmi'nin serbest bırakılması için Mısır Cumhurbaşkanı Sisi'ye mektup göndermişti.
Öte yandan İngiltere'nin Kahire Büyükelçisi'nin duruşmayı takip etmek amacıyla mahkeme salonunda hazır bulunması dikkat çekti.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

Basının ziyaretine açılacak
Dr. Suat Günsel Camii, 2 Ocak Salı günü 9.00-16.00 saatleri arasında basının ziyaretine açılacak. Basın...

Haberi Oku