Mustafakemalpaşa Haberleri:
Mustafakemalpaşa'da kadınlardan imece usulü iftar

Ramazan ayı ile beraber seçim çalışmalarına dayanışma ruhu da eşlik ediyor. Cumhuriyet Halk Partisi Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Şükrü Erdem, Akar Mahallesi’nde dayanışmayı güçlendirecek bir çalışmaya imza attı.
 
Erdem, Akar Mahallesi kadınlarıyla işbirliği içinde mahalle halkının katılımıyla iftar sofrasını kurdu. Erdem iftariyelik malzemeleri alırken Akar Mahallesi’nin kadınları da hazırlıkları tamamladı. İmece usulüyle hazırlanan sofra mahallenin ara sokaklarında kuruldu. Mahalle halkının ilgisinin yoğun olduğu sofrada, Ramazan’ın dayanışma ve birliktelik duygusu pekiştirildi.
 
Cumhuriyet Halk Partisi Mustafakemalpaşa İlçe Başkanı Gökhan Demir, iftar sofrasının kuruluşunu şöyle aktardı:
 
“Mustafakemalpaşamız’da her Ramazan bu birliktelik gerçekleştiriliyor. Mustafakemalpaşa’da dört ayrı noktada iftar programı gerçekleştirmek istiyorduk, ilkini bugün Akar Mahallesi’nde yapıyoruz. Akar Mahallesi’nde kadınlarla bir araya gelerek, birlikte nasıl bir iş çıkarabiliriz, diye konuştuk. Onlar da, ‘bizim de çorbada tuzumuz olsun, bizler de oruç tutuyoruz, biz de bu desteğe, Şükrü Erdem’e emek vermek istiyoruz’ dediler ve bu akşamı hep birlikte organize ettik”
 
Akar Mahallesi kadınları adına konuşan bir mahalle sakini, “Biz her sene gelenekselleştirdik, mahalle halkı olarak dayanışma amaçlı yapıyoruz. Yaşadığımız sürece de devam edeceğiz. Bu sene Şükrü Erdem’in sayesinde daha farklı biz organizasyon yaptık. Komşularımız, arkadaşlarımız hepimizin emeği var, sadece bir kişinin emeği yok. Emeği geçen herkes hakkını helal etsin.” dedi.
 
MUSTAFAKEMALPAŞA SOFRASINI HEP BİRLİKTE OLUŞTURACAĞIZ
 
“Mustafakemalpaşa sofrasını hep birlikte 1 Nisan’dan sonra oluşturacağız. Halkımızla bu şekilde bütünleşeceğiz” diyen Erdem, Akar Mahallesi’nin dayanışma duygularının güçlü olduğunu belirterek yıllardır süren bu geleneğin ilçede daha tanınır olması için çalışacaklarını söyledi.
 
Mahallenin kadınlarına verdikleri destekleri için teşekkür eden Erdem’e mahalle halkı da “Şükrü gelecek, dertler bitecek” sloganlarıyla destek mesajı verdi. 
 
 

Anahtar Kelimeler
Mustafakemalpaşa
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

CHP'li Şükrü Erdem suç duyurusunda bulundu
CHP Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Şükrü Erdem, sözlerini çarpıtarak yayın yapan ve paylaşımlarda...

Haberi Oku