Mustafakemalpaşa Haberleri:
Hayvancılık sektöründen yeni pazara tam not

Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, tarım ve hayvancılık birlik başkanları ve kooperatif üyeleriyle birlikte tamamlanma aşamasına gelen yeni hayvan pazarında incelemelerde bulundu.
Mustafakemalpaşa’yı Güney Marmara’nın en büyük hayvan ticaret noktalarından biri haline getirecek yatırım hakkında heyete bilgiler veren Başkan Sadi Kurtulan, 6,5 m2’si kapalı olmak üzere toplam 30 bin m2 alan üzerinde hızla yükselen tesislerin 750 büyükbaş ve
1.500 küçükbaş kapasiteli olduğunu, saman ve yonca satış birimleriyle de çiftçi ve tüccarların ihtiyacının karşılanacağını söyledi.
 
‘Hayvan varlığı ekonomik kazanca dönüşecek’
 
Susurluk, Karacabey, Simav, Dursunbey, Kepsut, Orhaneli gibi yerlerden gelen yetiştiricilerde düşünülerek planlanan yatırım bölgesini gelecekte bir hayvan borsasına dönüştürmeyi hedeflediklerini dile getiren Başkan Kurtulan; “ Hayvancılık sektörü temsilcilerinin yeni hayvan pazarının gelişimi ve hizmeti ile ilgili önerilerini aldık. Mustafakemalpaşa’da 100 bini aşkın hayvan potansiyeli var. Mevcut hayvan pazarı işlevselliği bakımından artık bu ihtiyaca cevap veremiyordu. Üretim ve istihdama dönük et entegre tesisi yatırımlarının artmasıyla birlikte bereketli topraklarda yetişen hayvan varlığını değerlendirmek için bu projeyi hayata geçirdik. Mustafakemalpaşa artık uzun yıllar ihtiyacı karşılayacak fiziki şartlarda ve büyüklükte modern bir işletmeye kavuşuyor. Yeni Pazar, alıcı ve satıcıya daha da yakınlaştırarak ticareti olumlu yönde etkileyecek. Bu bölgede yol ve çevre düzenlemesi yaparak ulaşımı da rahatlatacağız. Hayvan satışları artık daha sıhhi ve güvenli bir ortamda yapılacak. Kalitenin en iyi şartlarla değerlendirileceği bu işletmenin bölgemize hayırlı olmasını diliyorum ” dedi.
 
 Sektör temsilcileri memnun
 
Yeni hayvan pazarı hakkında değerlendirmelerde bulunan Bursa Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı İsmail Anıl, hayvan yetiştiriciliğinin yoğunlaştığı yerde pazarlamanın önemli bir unsur olduğunu belirterek yatırımın da bu anlamda önemli bir potansiyeli karşılayacağını dile getirdi.
Mustafakemalpaşa’nın bir tarım ve hayvancılık şehri olduğunu kaydeden Ziraat Odası Başkanı Mehmet Aydemir de bölgeye hizmet verecek şekilde planlanan tesislerin bir eksikliği gidereceğini ifade etti.
Damızlık Sığır Yetiştiricileri Kooperatif Başkanı Kadir Kumsar da konuşmasında, Belediye Başkanı Sadi Kurtulan’a teşekkür ederek işletmenin hayvan yetiştiricileri için ekonomik bir kazanç olduğunu kaydetti.
 
 
 

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

banner105

banner97

CHP'li Şükrü Erdem suç duyurusunda bulundu
CHP Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Şükrü Erdem, sözlerini çarpıtarak yayın yapan ve paylaşımlarda...

Haberi Oku

banner108