İnce Medya Grup ve ManşetX Gazetesi, kuruluşlarının 15. yılı dolayısıyla düzenlediği "Zirvedekiler Ödül Töreni" ile iş, siyaset, spor, sağlık, eğitim ve sivil toplum dünyasının seçkin isimlerini bir araya getirdi. İnce Medya Grup İmtiyaz Sahibi Necmi İnce’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen törende, Bursa’ya ve Türkiye’ye değer katan isimler ile kurumlar ödüllendirilirken, geceye damga vuran an fedakarlık ödüllerinin takdimi oldu.

Zirvedekiler ödül töreninde "Yılın Annesi" Hümeyra Alper'e büyük alkış
Organizasyonun en anlamlı ve duygu yüklü anları, toplumun temel taşı olan aile kurumunun ve fedakarlığın önemine dikkat çeken özel ödüllerin verilmesiyle yaşandı. Özel bir rahatsızlığı bulunan evladına yıllardır büyük bir sevgi, adanmışlık ve koşulsuz şefkatle bakan, oğlu için tutku ile bağlı olduğu gazetecilik mesleğini bırakan Hümeyra Alper, salondaki davetlilerin yoğun alkışları eşliğinde "Yılın Annesi" ödülünü aldı. Anne şefkatinin ve fedakarlığının en güzel örneklerinden birini sergileyen Alper'in ödül aldığı dakikalarda salonda duygu dolu anlar yaşandı. Ödülü aldıktan sonra toplumsal farkındalık oluşturmak için oğlunun hastalığı hakkında açıklamalarda bulunan Hümeyra Alper, ''Hayatta bazı anlar vardır. Bitti zannedersin. Fakat yepyeni bir hayatın temelleri atılmıştır. Eşimi kaybettiğimde bitti dedim. Kalbimde bir tohumun filizlendiğinden habersizce… Ataksi Telenjiektazi ile yüzleştiğimizde kalbimdeki filizin öldüğünü düşündüm. Ve evet bitti dedim yine. Kalbimdeki filizin çiçek açtığını bilmeden. Evimden çıkan yangın ölümle burun buruna getirdiğinde artık bir kalbim olduğunu bile düşünmüyordum ölüme yaklaşmış olmak hissizleştirmişti. Kalbimdeki filizin dallanıp budaklandığından habersizce. Depremde annesini babasını kaybetmiş bir bebeği sütüm olmamasına rağmen sırf ısınsın diye emzirdiğimde, Kalbimin sonsuz bir tohum olduğunu farkettim en güzel meyvesinin evladım olduğunu beni hayata bağladığını fark ettiğimde. Babasız büyümüş bir kız çocuğu olarak en iyi öğrendiğim şey aynı anda hem annelik hem babalık yapabilmekti. Çocukken üzüldüğüm kayıpların nerden bilebilirdim beni böyle güzel bir melek için hazırladığını. Ben bu ödülü önce şehit annelerine sonra öğrencilerine kendini siper eden Ayla öğretmene hem annelik hem babalık yapma zorunda kalan tüm anne ve babalara ve Ataksi Telenjiektazi ile mücadele eden tüm çocuklarımıza ve onların ayakları öpülesi annelerine ithaf ediyorum. Beni bu ödüle layık gören herkese teşekkürlerimi sunarım. Güzel oğlum sen benim en iyi arkadaşım en güzel yoldaşım en güzel derdimsin. İyiki benim oğlumsun iyiki senin annenim.'' Dedi.
Duygu dolu konuşmasının ardından bu hastalığın pençesindeki hastaların ve hasta yakınlarının da yaşadığı zorluklara değinen Hümeyra Alper, hem hastaların hem de hasta yakınlarının sesi oldu. Duygu dolu konuşmasından sonra, Hümeyra Alper ve onun dünyalar güzeli oğlu Ateş Alper konukların ilgi odağı oldu.

Siyaset, yerel yönetim ve iş dünyası vefa gecesinde buluştu
Yerelden ulusala uzanan yayıncılık anlayışıyla 15 yılı geride bırakan İnce Medya Grup'un gecesinde, kentin ve ülkenin gelişimine katkı sağlayan pek çok isim sahneye çıktı. "Bursa'dan Türkiye'ye Hizmet Öncüsü Ödülü" Devlet eski Bakanı Faruk Çelik'e takdim edilirken; Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın ve Bursa eski Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe yerel yönetim ödüllerinin sahibi oldu. Spor dünyasından Bursaspor Başkanı Enes Çelik ve Osmangazi Belediyespor Kulübü Başkanı Fatih Karayılan’ın da ödül aldığı gecede; BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay ile Bursa Fan Club Derneği Başkanı Murat Hoşgör de kentin ekonomik ve sosyal hayatına katkılarıyla ödüllendirildi. Mesleğe yıllarını veren usta gazeteci Murat Sevinç ile tiyatro ve sinema oyuncusu Mehmet Vanlıoğlu’na sunulan vefa ödülleri ve Gemlik Belediye Başkanı Şükrü Deviren’in ödül takdimleriyle organizasyon prestijli bir finale imza attı.



