“Bilindiği üzere Bank Asya’nın temettü hariç ortaklık hakları ile yönetim ve denetimi 29 Mayıs 2015 tarihi itibari ile 5411 sayılı Bankacılık Kanunu’nun 71’inci maddesinin 1. fıkrasının b bendi hükmü gereğince Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu’nca (BDDK) TMSF’ye devredilmiş, kanunun 107. maddesi kapsamında faaliyetlerine devir tarihinden itibaren TMSF’nin kontrolü altında devam eden bankaya ilişkin çözümleme süreci olumsuz neticelendiğinden 18 Temmuz 2016 tarihi itibari ile bankanın faaliyetlerinin geçici olarak durdurulmasına karar verilmiş idi. Gelinen son aşamada TMSF’nin 21 Temmuz 2016 tarih ve 143 sayılı kararı ile, 5411 sayılı Bankacılık Kanunu’nun 107. maddesinin son fıkrası gereğince bankanın faaliyet izninin kaldırılmasının BDDK’dan talep edilmesine karar verilmiş, TMSF’nin bu talebi üzerine alınan 22 Temmuz 2016 tarih ve 6947 sayılı BDDK kararı ile Bank Asya’nın faaliyet izni kaldırılmıştır. Alınan bu karar, bankanın 5411 sayılı kanun gereğince TMSF tarafından yürütülecek tasfiye sürecinin başlaması anlamına gelmektedir. Konu ile ilgili ilave açıklamalar gerektikçe yapılacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”
Bank Asya’nın web ortamında yer alan duyuruda ise şu an için mevduatı bulunanlara ödeme yapılamayacağına işaret edildi ve “Kredi kartı, kredi, senet ödemesi dışında hiçbir ödemenin kabul edilmesi geçici bir süre için mümkün olmayacaktır.” denildi.
Tasfiye Başlıyor!
Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Asya Katılım Bankası AŞ’nin (Bank Asya) faaliyetlerinin durdurulmasının tasfiye döneminin başladığı anlamına geldiğini bildirdi. Kurumda mevduatları bulunanların paralarını almaları için bir müddet daha beklemeleri gerekiyor.
