SAĞLIK:
Kalp Kapak Hastalıklarında Umut Veren Yeni Yöntemler: Perkütan Onarımlar!

Girişimsel kardiyolojideki önemli gelişmelerden biri olarak öne çıkan perkütan mitral ve perkütan triküspit kapak onarımları, kalp kapak hastalıklarının tedavisinde yeni bir çığır açıyor.

Bayındır Söğütözü Hastanesi Kardiyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Erdem Diker, bu güncel tedavi yöntemleri hakkında önemli bilgiler paylaştı. Prof. Dr. Diker, perkütan mitral ve triküspit kapak onarımlarının, halk arasında "kalp kapağında kaçak" olarak bilinen rahatsızlıkların tedavisinde konforlu ve etkili bir çözüm sunduğunu belirtti.

Çarpıntı, Nefes Darlığı ve Ayaklarda Ödem Belirtileri Ciddiye Alınmalı!

Vücudumuzda dört adet kalp kapağı bulunduğunu ifade eden Prof. Dr. Erdem Diker, bu kapakların yeterince kapanmaması durumunda "kalp kapağında kaçak" yani kapak yetersizliğinin ortaya çıktığını söyledi. Prof. Dr. Diker, çarpıntı, nefes darlığı ve ayaklarda ödem gibi belirtilerin kalp kapak hastalığının işareti olabileceğini ve ihmal edilmemesi gerektiğini vurguladı. Erken ve doğru tanının, tedavi sürecinde hayati önem taşıdığını da sözlerine ekledi.

Ameliyata Alternatif, Etkili ve Konforlu Girişimsel Yöntemler

Prof. Dr. Erdem Diker, 10-15 yıl öncesine kadar ilaçlarla tedavi edilemeyen ve müdahale gerektiren kalp kapak kaçaklarında genellikle açık kalp ameliyatlarına başvurulduğunu hatırlattı. Ancak son yıllarda geliştirilen perkütan mitral ve perkütan triküspit kapak onarımlarının, ameliyata alternatif olarak güncel ve etkili bir çözüm sunduğunu belirtti.

Bu minimal invaziv yöntemler hakkında bilgi veren Prof. Dr. Erdem Diker, şunları söyledi: "Kasık damarından girilerek gerçekleştirilen bu işlemde, kalp açılmasına gerek kalmadan kapaklardaki kaçak büyük oranda gideriliyor. Kasık bölgesindeki bir damar yoluyla kalbe ulaşılıyor ve kaçağın olduğu mitral ya da triküspit kapakta perkütan (içten) onarım yapılıyor. Kapakların yaprakçıklarına milimetrik bir klip yerleştirilerek kaçak olan bölge kapatılıyor. Bu sayede kan kaçağı önemli ölçüde azalıyor. İşlem genellikle 1-1,5 saat sürüyor ve hasta çoğu zaman 1-2 gün içinde taburcu olabiliyor."

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

banner105

Uluslararası Omurga Cerrahisi Kongresi "İstanbul...
Dünyanın önde gelen omurga cerrahisi uzmanlarını bir araya getiren prestijli kongre "İstanbul Spine...

Haberi Oku