EKONOMİ:
Faydalı Böcekler Mesaiye Başladı!
Çandır mahallesinde organik tarım çalışmaları kapsamında yer alan yaklaşık 4 bin adet nar ağacına, 40 bin adet 'cryptolamus montruzieri' ile 40 bin adet 'leptomastix dactilopi' isimli predatör avcı böcekler salınarak unlu bite karşı biyolojik mücadele başlatıldı. 

Muğla Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Tarım Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Tarımsal üretimde zararlı böceklerin ve hastalıkların mücadelesinde doğal düşmanların kullanılması olan biyolojik mücadele, organik tarım metotları içinde yer alan mücadele yöntemlerinden birisidir. Biyolojik mücadelede kullanılan doğal düşmanlar, üç grup altında sınıflandırılabilir. Bunlar predatörler (avcı böcekler, avlarıyla doğrudan beslenirler), parazitoitler (yumurtalarını zararlı böcekler içine bırakan küçük arıcıklar) ve mikroorganizmalardır (bakteriler, virüsler, funguslar, nematodlar). Özellikle zararlı böceklerin bir tarım alanındaki yoğunluğunun ekonomik zarar seviyesi altında tutulabilmesi için faydalı böceklerin kullanılması, en yaygın olarak bilinen biyolojik mücadele şeklidir. Biyolojik mücadele sayesinde doğal dengenin korunması sağlanmış olurken çevre ve insan sağlığı da ilaçların olumsuz etkilerinden korunmuş olmaktadır.”

 

 
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

GELECEĞİN PROJESİ FREE ENERGY BOX
Enerji Bağımsızlığında Devrim Yaratacak Free Energy Box’a ilgi her geçen gün büyüyor.

Haberi Oku