BURSA HABERLERİ:
CHP Nilüfer Kadın Kollarından 'Sisteme Değil Kadınlara Güveniyoruz!' Hamlesi

Köroğlu, başlattıkları bu çalışmanın, kadını eve kapatmaya ve ikinci plana itmeye çalışan anlayışa karşı net bir cevap olduğunu vurguladı. Proje kapsamında ilk olarak Tahtalı Mahallesi'nden gelen kadınlar, psikolog eşliğinde "Duygularımız ve onları nasıl kontrol edebiliriz?" başlıklı bir sunumla bilgilendirildi.


"Laf Üretmeden, Sahaya İnip Proje Ürettik!"

CHP Nilüfer İlçe Kadın Kolları Başkanı Şebnem Köroğlu, yeni dönemin ipuçlarını verdiği açıklamasında, parti okulu eğitimlerinden aldıkları ilhamla sahaya indiklerini belirtti:

"Cumhuriyet Halk Partisi Parti Okulu’nun 'Yönetici Eğitimi' kapsamında edindiğimiz birikimleri, laf üretmeden, hamasi nutuklar atmadan, sahaya inerek somut bir projeye dönüştürdük. CHP Nilüfer İlçe Kadın Kolları olarak başlattığımız bu çalışma; kadını eve kapatmaya çalışan, onu ikinci plana iten anlayışa karşı net bir cevaptır."

Köroğlu'nun bu sözleri, kadınların toplumsal hayattaki yerini güçlendirmeyi hedefleyen aktif bir duruş sergilediklerini gösteriyor.


"Kadın Bilinçlenirse, Sömürü Sona Erer: Hedefimiz Örgütlü Toplum!"

Şebnem Köroğlu, başlattıkları projenin sadece birkaç seminerden ibaret olmadığını vurguladı. Köroğlu, bu çalışmanın yıllardır göz ardı edilen kadın emeğinin, kadın zekâsının ve kadın iradesinin artık sahnede olduğunun ilanı olduğunu belirtti:

"Hukuktan psikolojiye, sağlıktan sosyal hayata kadar kadınlarımızı her alanda güçlendirecek bu çalışmayla hedefimiz açıktır: Bilinçli kadın, örgütlü toplum!"

Bu kapsamda ilk adım olarak Tahtalı Mahallesi'nden gelen kadınlar, ilçede misafir edildi. Psikolog Burcu Kara'nın "Duygularımız ve onları nasıl kontrol edebiliriz?" başlıklı sunumuyla hem bilgi hem de moral kazandılar. Köroğlu, "Kahvaltı sofralarından yükselen tek şey bu kez sessizlik değil, dayanışmaydı!" diyerek bir araya gelişin yarattığı pozitif atmosferi vurguladı.


"Sözümüz Var: Geri Adım Yok! Bu Değişimi Kadınlar Başaracak"

Projeye katkı sağlayan herkese minnetlerini sunan Başkan Köroğlu, özellikle Parti Okulu eğitmeni Batıkan Altınyıldız'a, Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcısı Fatma Özgür'e, Nilüfer İlçe Başkanlığı'na ve emeği geçen tüm yol arkadaşlarına teşekkürlerini iletti.

Şebnem Köroğlu, bu mücadelenin sadece kadın hakları için değil, aynı zamanda adalet, eşitlik, laiklik ve Cumhuriyet mücadelesi olduğunu belirterek sözlerini şöyle tamamladı:

"Kimse bizden susmamızı, geri durmamızı beklemesin. CHP Nilüfer Kadın Kolları olarak suskunluğu değil, dönüşümü örgütlüyoruz. Ve bu değişimi kadınlar başaracak!"

Bu açıklamalar, CHP Nilüfer Kadın Kolları'nın kadınların toplumsal ve siyasal yaşamda daha aktif rol alması için kararlı bir şekilde çalıştığını ortaya koyuyor.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

İYİ Parti Gürsu Kongresi'nde Yönetim...
İYİ Parti Gürsu İlçe Teşkilatı’nın 4. Olağan Kongresi, Gürsu’da yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

Haberi Oku