Büyük şairin Bursa ile olan derin bağlarının vurgulandığı gecede; edebiyat, müzik ve görsel hafıza bir araya gelerek izleyenlere unutulmaz anlar yaşattı.
‘Yaşamak Güzel Şey Be Kardeşim’ Sergisi Ölümsüzleşti
Anma programının ilk bölümünde, küratörlüğünü Emre Zeytinoğlu’nun üstlendiği ve büyük ilgi gören ‘Yaşamak Güzel Şey Be Kardeşim’ sergisi, kalıcı bir esere dönüştürülerek kitaplaştırıldı. Tayyare Kültür Merkezi’nde düzenlenen tanıtımda, Nâzım Hikmet’in yaşamından izler taşıyan belgeler ve anlatılar sanatseverlere sunuldu. Şairin son romanının adını taşıyan bu kitap, Nâzım’ın Bursa belleğini gelecek nesillere aktaracak bir kaynak niteliği taşıyor.
Şiir ve Senfoni Buluştu: Denize Dönmek İstiyorum
Gecenin devamında düzenlenen ‘Denize Dönmek İstiyorum’ adlı konserde, usta şairin dizeleri senfonik melodilerle buluştu.
-
Sanatçı Kadrosu: Ünlü sanatçılar Hasan Yükselir ve Tülay Günal, muhteşem performanslarıyla sahnede devleşti.
-
Orkestra: Şef Gökmen Fahioğulları yönetimindeki Anatolia Senfoni Orkestrası, Nâzım’ın umudunu ve direncini müziğe döktü.
-
Atmosfer: Şiir, müzik ve anlatının harmanlandığı konser, Bursalı sanatseverler tarafından ayakta alkışlandı.
Nâzım’ın Bursa İzleri: Bir Belleğin Hatırlanması
Programda söz alan Bursa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Yıldız, Nâzım Hikmet’in Bursa Cezaevi’nde geçirdiği yılların Türk edebiyatı için önemine değindi. Yıldız, bu etkinliğin sadece bir anma değil, aynı zamanda şairin onurlu duruşunun ve sanatsal mirasının selamlanması olduğunu ifade etti. Gecenin sonunda sahne alan sanatçılara, Bursa halkı adına çiçek takdim edildi.



