BURSA HABERLERİ:
Bursa Arkeoloji Festivali, Tarih Meraklılarını Ağırladı

8500 yıllık bir geçmişe sahip olan Aktopraklık Höyük Arkeopark'ta gerçekleşen etkinlik, katılımcılara arkeolojiyi deneyimleyerek öğrenme fırsatı sundu.


Arkeolojiyi Deneyimleme Fırsatı Sunuldu

Festivale katılan tarih meraklıları, 40'a yakın atölye çalışmasıyla tarihi bir yolculuğa çıktı. Fosil kolye yapımından deri bileklik tasarımına, tarih öncesi el matkabı deneyiminden arkeolojik kazı çalışmalarına kadar birçok aktiviteye katılan vatandaşlar, kendi yaptıkları ürünleri yanlarında hatıra olarak götürdü. Özellikle çömlek atölyesi, katılımcılardan yoğun ilgi gördü. Çocuklar ve yetişkinler, usta zanaatkarlar eşliğinde çamura elleriyle şekil vererek geçmişin gündelik yaşamını deneyimledi.


Kültürel Mirasın Yaşatılmasına Katkı

Festivalin, Aktopraklık Höyük Arkeopark'ın yeniden Bursa'ya kazandırılması ve bu tarihi alanın tanıtımına katkı sağlaması büyük takdir topladı. Çömlek ustası Erdinç Tuna, festivalin düzenlenmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Başkan Mustafa Bozbey'e ve Bursa Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür etti. İki gün süren festival, "Luxus" grubunun konseriyle sona erdi.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

BURSA REHBERLERİ MİSİ KÖYÜ’NDE BULUŞTU:...
Bursa Bölgesel Turist Rehberleri Odası (BURSA-BRO), üyeleriyle birlikte Misi Köyü’ne özel bir Eğitim...

Haberi Oku