Ben köyde büyüdüm,adeta topraktan bittim diye bilirim. Beş adım ilerde patlıcanını, domatesini, biberini v.s toplayıp, bakırdan kalaylı tencereye hepsini çiğden doğrayıp doldur. Üzerine saf zeytin yağını veya yayıktan aldığın tere yağını, koy odun ateşinin üzerine, yavaş, yavaş pişsin. işte yemek bu, işte lezzet bu idi. Gerçek doğanın lezzetini hala damağımda hissederim.
Gerçek karpuz tadını, gerçek domates tadını, gerçek ekmeğin tadını v.s.
Bunların hepsinin lezzetini, insan sağlığına neler kattığını çok iyi biliyorum. Biz aslında tüm B gurubu vitaminleri ekmekten almamız lazım, ama şimdi insan hayatından ekmeği çıkardılar.Bugün için haklılar, çünkü bizi zehirleyen ne  kadar kimyasal varsa una doldurdular. Çocuklarımıza çok üzülüyorum, bu neslin DNA sını resmen bozdular. Eğer biran önce tedbir alınıp tüm ürünlerin tohumları eskiye dönüp ürettiği üründen çoğaltılarak gerçeğe dönülmezse, gelecek nesiller büyük tehlike altında. Basını takip ettiğim kadarıyla şimdi buğdayda (en önemlisi de bu zaten) bunu başlattılar. inşallah tüm yiyeceklerimiz gerçek kimliğine kavuşurda, insanlarda sağlıklı bir yaşama tekrar dönerler. Aslında önceliklerimizi belirlerken, en başa kendimizi koymamız lazım. Bu beyinsel ve bedensel sağlık açısından elzem olması gereken bir şeydir. Önce kendi sağlığımız, önce kendi refahımız, önce kendi huzurumuz. Bunları bir araya topladığınızda siz zaten, beyinsel ve bedensel sağlıklı bir kişi olursunuz.
Böyle olursa da, daha üretken, daha başarılı, etrafına daha faydalı birey olabilirsiniz. İşte başarılı toplumlar bu yolla büyüyorlar ve gelişiyorlar. KEMAL ATATÜRK'ÜN dediği gibi, sağlıklı baş sağlıklı vücutta bulunur. 
İçinde yaşadığımız Dünyayı çekilmez hale getiren, maalesef biz insanlar olduk. İnsanlar daha mutsuz, daha doyumsuz, daha sabırsız, en kötüsü de hoşgörü kalmadı. Bunların tamamına baktığımızda, yine kökünde sağlık sorunları yatıyor. Sevgi 
depolarımız boş. Bütün saldırganlıkların sebebine bakıldığında, sevgisizlik, sevgi açlığını görmek mümkün. Çocuklarımızı yetiştirirken sevgiden mahrum etmeyelim, zira en temel gıdamız sevgi.Paylaşılarak büyüyen
ve çoğalan tek şeydir sevgi. Daha doğrusu insanlığın temelini oluşturur.
Sevgi dolu yürekleriniz olsun.
FAHRİYE ÖZBEK

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104