Mustafakemalpaşa Haberleri:
Mobil eğitimde ilk ders okuma-yazma

Uğur Böceği Kültür Merkezileri aracılığı dokuz yıldır toplumda eğitimli, katılımcı ve bilinçli bireyler yetiştirmek için kurs faaliyetlerini sürdüren Mustafakemalpaşa Belediyesi, son olarak ücretsiz eğitim faaliyetleri verecek olan ‘Mobil Eğitim Aracı’nı vatandaşların hizmetine sundu.
İlk etapta okuma-yazma kursuna ev sahipliği yapacak Ücretsiz Mobil Eğitim Aracı, Adnan Menderes Meydanı’nda düzenlenen törenle hizmete alındı.
Programa; Belediye Başkanın Sadi Kurtulan, Başkan Yardımcıları Ayhan Dadak ve Mustafa Eren, Milli Eğitim Müdürü Mustafa Efe, belediye meclis üyeleri, siyasi parti ve sivil toplum teşkilatlarının temsilcileri, muhtarlar ve kursiyerler katıldı.
 
‘Her mahalleye ulaşacak’
 
Törende konuşan Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, hem esnaf dernekleri hem de STK’lar ile birlikte Mustafakemalpaşa’daki yaşam kalitesini arttırmak istediklerini söylerken, Mobil Eğitim Aracı’nı tüm mahallelere ulaştırarak talep edilen her alanda ücretsiz eğitim verileceğini kaydetti.  
İlk etapta 60 kişilik bir grupla okuma-yazma kursunun başlayacağını dile getiren Başkan Kurtulan; “ Hayatı anlamlandıran ve ondaki gerçeklere ulaşmanın en kolay yolu, okumak ve öğrenmektir. Okumanın ve öğrenmenin ise yaşı yoktur. Bu hizmeti vatandaşımızın ayağına götürüyoruz. Bunun içinde bu mobil aracı tasarladık. İlk olarak okuma-yazma ile ilgili bir hizmet verilcek. Daha sonra bilgisayar ve diğer eğitimlerle sürecek. İlk grubumuzun eğitimleri Züferbey Uğur Böceği Kültür Merkezi önünde başlayacak. Bu ücretsiz eğitimleri her mahalleye ulaştıracağız. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum ” dedi.
Konuşmaların ardından eğitim aracı protokol üyeleri tarafından gezildi.
Kurslara katılmak isteyenler, Uğur Böceği Kültür Merkezi şubelerine başvurabilecek.
 

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

CHP'li Şükrü Erdem suç duyurusunda bulundu
CHP Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Şükrü Erdem, sözlerini çarpıtarak yayın yapan ve paylaşımlarda...

Haberi Oku