GÜNDEM:
'Son 18 yılda ülkemizin spor altyapısını baştan aşağı yeniledik”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adana Stadyumu’nun açılış törenine AK Parti Genel Merkezi’nden video konferans yöntemiyle bağlanarak, vatandaşlara hitap etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, açılışını yapılan Yeni Adana Stadyumu’nun hayırlı olmasını dileyerek, bu tesisin Adana’ya kazandırılmasında emeği geçenleri tebrik etti.

SEYİRCİ KAPASİTESİ 33 BİN KİŞİ

Stadın, 78 bin metrekare açık, 60 bin metrekare kapalı olmak üzere toplam 138 bin metrekare büyüklüğe sahip olduğuna dikkati çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, alttan ısıtma ve soğutma sisteminin bulunduğu stadyumun toplam seyirci kapasitesinin ise 33 bin kişi olduğunu açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bin 444 araçlık otoparkı, ilk yardım odaları, 49 locası ve diğer özellikleriyle göz kamaştıran bu tesisin 162 milyon liralık yatırımla hayata geçirildiğini belirterek, “Böylece Adana’mıza her bakımdan modern bir spor tesisini kazandırmış olduk. Adanaspor ve Adana Demirspor maçlarını artık burada oynayacak. Her iki spor kulübümüze de oynayacakları maçlarda şimdiden başarılar diliyorum. Yeni stadyumun da motivasyonuyla Adanaspor ve Adana Demirspor’un başarı grafiklerini daha da yükselteceklerine inanıyorum” dedi.

“TÜRKİYE’NİN HER KÖŞESİNE SPOR TESİSLERİ İNŞA ETTİK”

Türkiye’de uzun yıllar boyunca, belli-başlı dallar dışında spora gereken önemin verilmediğini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu: “Spora ilgisi olan gençlerimiz, hem ailelerinden hem de resmî kurumlardan yeterince destek görmedikleri için bir müddet sonra başka arayışlara girdi. Bu sebeple Türkiye, çok genç nüfusa sahip olmasına rağmen, sporda istenen, beklenen, arzulanan başarıları uzun yıllar yakalayamadı. Şüphesiz uluslararası alanda isim yapan, kupa kaldıran, madalya kazanan sporcularımız, takımlarımız ve spor kulüplerimiz de oldu. Ancak bu, Türkiye’nin potansiyelini gerçek anlamda yansıtacak düzeye maalesef hiçbir zaman ulaşmadı. İlk gençlik yıllarında spora, özellikle de futbola gönül vermiş birisi olarak, yaşanan sıkıntıların hep farkındaydık. İstanbul’a Büyükşehir Belediye Başkanı seçildiğimizde, şehrin kronik sorunlarını çözerken, spor altyapısındaki eksiklikleri de gidermeye çalıştık. Görev yaptığımız 4,5 sene içinde hamdolsun önemli işlere imza attık. Bu anlayışı 2002’den itibaren 81 vilayetimizin tamamına yaydık. Son 18 yılda ülkemizin spor altyapısını baştan aşağı yeniledik. İllerimizin ihtiyaçlarına göre yeni spor tesislerini hizmete açtık. Türkiye’nin her köşesine stadyumlar, yüzme havuzları, futbol sahaları, gençlik merkezleri, spor salonları, atletizm pistleri inşa ettik.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2002 yılında Türkiye genelinde bin 575 tesis varken; bugün bu sayıyı iki kattan fazla artarak 3 bin 903’e çıkarttıklarını belirtti ve atletizm pistlerinin sayısını 12’den 56’ya, spor salonlarının sayısını da 372’den 904’e yükselttikleri bilgisini paylaştı.

Hükûmetleri döneminde sadece Adana’ya 18 spor tesisi kazandırdıklarının altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Adana’da 2002 yılında 31 tesis varken, bugün 104 tesisle gençlerimize hizmet veriyoruz. Futbolda, çoğu ömrünü tamamlamış olan stadyumları yıkıp yerlerine uluslararası standartlarda yüksek kapasiteli yeni tesisler inşa ettik. Şimdiye kadar ülke genelinde 32 stadyumu tamamladık; 10 stadyumun yapımı, 4 tanesinin de proje ve ihale süreci devam ediyor. Sporcularımız bu tesislerde 7 gün 24 saat, gönül rahatlığıyla çalışabilsin diye, buraları dört dörtlük bir spor merkezi olarak tasarlıyoruz” açıklamasında bulundu.

“FAAL SPORCU SAYIMIZ SON 18 YILDA 206 BİNDEN, 3 MİLYON 623 BİNE ÇIKTI”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, tesisleşmenin, Türk sporunu güçlendirme, sporcuları destekleme, hedeflere ulaşma noktasında çok büyük önem arz ettiğine dikkati çekerek, şu değerlendirmelerde bulundu: “Nitekim spor altyapısına yaptığımız tüm bu yatırımların meyvelerini son yıllarda fazlasıyla toplamaya başladık. Sporcularımız 2002 yılında sadece bin 481 madalya kazanabilmişken,  2019’da elde ettikleri 8 bin 800’ün üzerinde madalyayla, verilen emeklerin boşa gitmediğini tüm dünyaya gösterdiler. Faal sporcu sayımız son 18 yılda 206 binden 3 milyon 623 bine çıktı. Adana’da da sporcu sayısında rekor artışlar yakaladık. İlimizde 2002 yılında 7 bin 762 lisanslı sporcu varken, biz bu rakamı 189 bin 541’e ulaştırdık. Verilen destek ve yatırımlarla önü açılan spor kulüplerimizin sayısında da ciddi artış oldu. Adana’da 2002 yılında 113 olan spor kulübü sayısı 2021 yılında 486’ya çıktı. Önümüzdeki yıllarda, sporcularımızın başarılarının daha da artacağına inanıyorum.”

“Son 18 yılda her alanda yakalanan başarının formülü, ülkenin enerjisini fuzuli tartışmalarla harcamamasıdır” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, her kurumun kendi alanına odaklanarak, herkes işin bir ucundan tutarak, görev ve sorumluluklarını yerine getirmeye çalıştığını anlattı.

“GENÇLERİMİZİ, SONU GÖZYAŞI VE PİŞMANLIK OLAN MECRALARA SÜRÜKLEMEYE KİMSENİN HAKKI YOKTUR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Siyasetçi, ülkeye en iyi şekilde hizmet etmeye; öğretmen, çocuklarımızı en güzel şekilde yetiştirmeye odaklandı. Polisimiz asayişi ve huzuru sağlamaya, askerimiz vatanımızı korumaya, çiftçimiz üretmeye, işçimiz çalışmaya, ihracatçımız yeni pazarlar bulmaya kendini adadı. Sporcularımız ise branşlarında en iyi olmak için ter döktü, emek verdi, mücadele etti. Böylece ortaya; tarımda, ihracatta, savunmada, terörle mücadelede, sporda destan yazan bir ülke çıktı” ifadelerini kullandı.

Eski Türkiye’de gençlerin enerjilerinin çatışmalarla, gerilimlerle, ülkeye hiçbir yararı olmayan tartışmalarda harcandığını anımsatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Hatırlayınız; gençlerimiz 1960 darbesine giden süreçte figüran olarak kullanıldı. Aynı şekilde, 1970’lerde heba olan yine bu ülkenin gençleriydi. PKK’dan FETÖ’ye, DEAŞ’tan DHKP-C’ye kadar birçok karanlık yapı, farklı değerlerimizi istismar ederek, hep gençlerimizi ağına düşürmenin peşinde koştu. Milletimize benzer acılar yaşatmaya kimsenin hakkı yoktur. Gençlerimizi, sonu gözyaşı ve pişmanlık olan mecralara sürüklemeye kimsenin hakkı yoktur” değerlendirmesinde bulundu.

“GENÇLERİN KANI ÜZERİNDEN KENDİLERİNE İKBAL DEVŞİRMEYE ÇALIŞANLARA FIRSAT VERMEDİK”

Son dönemde üniversiteler üzerinde oynanan oyunları çok yakından takip ettiklerini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Marjinal örgütlerin kadrolu militanlarının başını çektiği bu eylemlerin amacı ne demokrasidir, ne hukuktur, ne de özgürlüktür. Bu provokasyonların gayesi ülkemizin dikkatini dağıtarak, özellikle Türkiye’yi hedeflerinden uzaklaştırmaktır. Gençlerin kanı üzerinden kendilerine ikbal devşirmeye çalışanlara, son 18 yıldır fırsat vermedik, inşallah bundan sonra da vermeyeceğiz. Gençlerimizin arasına nefret ve nifak tohumu ekilmesine asla müsaade etmeyeceğiz” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu konuda devletin kurumlarıyla beraber ailelere de çok önemli görevler düştüğüne işaret ederek, ailelerden evlatlarına sahip çıkmalarını, her biri Türkiye için bir cevher olan bu gençleri profesyonel provokatörlerin ellerine terk etmemelerini istirham etti.

“Biz de devlet olarak gerekeni yapacak, gençlerimize sunduğumuz imkânların hem sayısını hem de kalitesini yükseltmeye devam edeceğiz” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, söyle devam etti: “İnşallah gelecekte gençlerimizin adını daha çok duyacak, başarılarını daha çok konuşacak, onlarla daha fazla iftihar edeceğiz. Açılışını yaptığımız Yeni Adana Stadyumu’nun bu vizyonumuzun en güzel örneklerinden biri olduğu kanaatindeyim. Bu güzel tesisin kısa sürede Adana’mızın gurur abidelerinden biri hâline geleceğine inanıyorum.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, eski stadyumun yerine de millet bahçesi yapılacağını belirterek, açılışı yapılan yeni stadyumun çevre düzenlemesi ve peyzaj çalışmalarının da bir an evvel tamamlanması talimatını verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının ardından tören alanında hazır bulunan Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Zehra Zümrüt Selçuk, Adana Valisi Süleyman Elban ve diğer yetkililere Yeni Adana Stadyumu’nun açılış kurdelesini kesme talimatı verdi.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

banner105

banner97

İSMİNAZ FIRTINA YAZDI
Uludağ Haber yazarı İsminaz Fırtına yazdı.

Haberi Oku

banner108