GÜNDEM:
BİLDEF CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu Konuk etti

Bursa Milletvekili Erkan Aydın’ın organize ettiği ve kendisinin de katıldığı program sohbet havasında geçti. Bildef Genel Başkanı Ramazan Alp Bildef’i tanıttıktan sonra soru sormayacağını ancak bir Sivil Toplum Kuruluşu olarak her siyasetçiye federasyon olarak yanlış gördüğümüz durumları söylemek zorundayız dedi.
 
Sözlerine şöyle devam eden Bildef Genel başkanı ALP millet olarak geçmiş zamanlarda Sağcı-Solcu, Türk-Kürt, Alevi-Sünni, Laik-antilaik diye birbirimize düşürüldük. Bugün bu durumun farklı bir versiyonu var. Çatışmacı, kavgacı, hoşgörüsüz bir siyaset iklimi geliştirildiğini görüyoruz. Birbirinden nefret eden nesillerin yetişmesine zemin hazırlanıyor. Bilerek veya bilmeyerek toplumun temeline dinamit konuyor ve siyasetçiler zaman zaman bu ateşi körüklüyor. Bunun sosyal ve toplumsal etkilerinin ortaya çıkacağı bilinmelidir dedi.
 
Anadolu’nun zengin bir kültüre sahip olduğunu belirten Alp, biz BİLDEF olarak bu zenginlikleri kaynaştıran bir yapıyız. Bir kardeşlik projesiyiz. Toplumsal kutuplaşmadan nemalanan hastalıklı siyaset tarzına karşıyız son bir yılda yaklaşık 30 siyasetçi ile Video konferanslar yaptık her defasında siyasetçilerimize bunu hatırlattık. Sizlerin de  bizler gibi bir araya gelerek sorunları çözmenizi arzu ediyoruz temennisinde bulundu.
 
Daha sonra soru cevap şeklinde devam edildi. Kemal Kılıçdaroğlu Bana istediğiniz soruyu sorabilirsiniz. Falan soruyu sormayalım Sayın Başkan üzülür diye düşünmeyin. Mademki bir araya geldik sizden gelen her türlü soruyu cevaplandıracağım dedi. Daha sonra dernek başkanlarının ekonomiden eğitime, tarım ve hayvancılıktan teröre, iç ve dış siyasetten gündelik konulara kadar sordukları tüm sorulara içtenlikle cevaplar verdi.
 
Hangi partiden, kimlikten, inançtan, yaşam tarzından olursa olsun hassas olduğumuz iki temel konu var, bayrak ve vatan. Diyen Kemal Kılıçdaroğlu, gelen bir soru üzerine CHP'yi PKK'lı diye suçluyorlar. PKK'nın saldırdığı tek lider benim dedi. Pandemi dönemini de değerlendiren CHP Genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Sivil Toplum örgütlerinin kendileri için çok önemli olduklarının altını çizdi.
 

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

İSMİNAZ FIRTINA YAZDI
Uludağ Haber yazarı İsminaz Fırtına yazdı.

Haberi Oku