BURSA HABERLERİ:
Osmangazi'den Teknolojik Yatırım

Vatandaşa kaliteli ve güvenli hizmeti daha hızlı sunabilmek, personelin daha verimli çalışmasını sağlamak adına teknoloji yatırımlarına da büyük önem veren Osmangazi Belediyesi, ‘Sanallaştırma Teknolojisi’ ile server hızını 2 katına çıkarttı. Sanallaştırma teknolojisi ile harita bilgileri, hizmet masası kayıtları, web sitesi, mailler, mükellef bilgileri, vergi kayıtları, istimlak bilgileri gibi dijital ortamda yer alan ve kullanılan tüm fiziksel veri ile kaynaklar çok daha verimli bir şekilde kullanılabilecek.

E-Belediye ödülüne sahip bir belediye olduklarının altını çizen Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Teknolojik altyapımızı günün şartlarına göre güncelliyoruz. Tüm verilerin toplanmış olduğu yeni bir veri merkezi hazırladık. Belediyemizin çalışmalarının daha etkin ve daha verimli olacağı bir sistemi kurduk. Bursa’da kamu kurumlarında ilk defa Osmangazi Belediyesi, bu şekilde bir yatırımı hayata geçirdi” dedi.

Daha Güvenli Altyapı 

Yapılan sanallaştırma yatırımıyla en güncel teknolojik sistemi kurarak artan sunucu ihtiyaçlarının en kısa zamanda karşılanmasına imkan sağlamış olduklarını ifade eden Dündar, “Sanallaştırma teknolojisi sayesinde sunucu hızları 2 katına çıktı. Sürekli yedekleme yapabilmenin yanında, kurmuş olduğumuz ‘Felaket Kurtarma Merkezi’ sayesinde tüm server yedeklerinin bir kopyası belediyemiz ek hizmet birimlerindeki merkezde depolanıyor. Depolanan veriler, içerisinde özel ısı ve ses yalıtımlı sensörlerle donatılmış konteynerde tutulmaktadır. Felaket Kurtarma Merkezi, Bilgi İşlem Server odasında oluşabilecek herhangi bir deprem, su baskını, yangın gibi afet olaylarında devreye alınabilecek bir şekilde hazır tutulmaktadır. Kurulan sistem sayesinde teknolojik altyapımız son derece güvenli hale geldi” diye konuştu.

Osmangazi Belediyesi’nin, sahip olduğu büyüklük ve artan iş yüküne paralel olarak ihtiyaç duyulan yeni server kurulumu için harcanan zaman ve paranın kurulan sistem sayesinde çok ciddi oranda düştüğünü belirten Başkan Dündar, “Satın alma süreciyle birlikte yaklaşık 1 ay gibi bir zaman alan yeni bir server kurulumu, şu anda 30 dakika gibi kısa bir sürede tamamlanmaktadır. Eski yapıda herhangi bir server çökmesi durumunda, bu serverı tekrar kurmak ve çalışır hale getirmek yaklaşık 4 saat gibi bir süre alırken, sanallaştırma teknolojisi sayesinde bu süre 30 dakikayı bile bulmamaktadır. Belediyemizin bu yapıya geçmesiyle hizmet kalitesinin artmasının yanında, bakım maliyetleri azalmış, enerji tasarrufu sağlanmıştır. Felaket senaryolarında en az hasarla sistem tekrar ayağa kaldırılabilir duruma getirilmiş oldu” dedi.


Çağrı Merkezi Yenilendi

Öte yandan Osmangazi Belediyesi, modern belediyecilik hizmetleri çerçevesinde 7 gün 24 saat hizmet veren Çağrı Merkezi’nin fiziki yapısı, teknolojik cihaz ve altyapısını tamamen yeniledi. Özellikle pandemi sürecinde örnek çalışmalara imza atan Osmangazi Belediyesi Çağrı Merkezi, 13 Mart’tan bugüne kadar toplam 147 bin 135 talep kaydı oluşturarak, vatandaşın ihtiyaçlarına cevap verdi.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

Bursalı Çiftçilere ‘Millet’ Desteği:...
Bursa Karacabey ve Mustafakemalpaşa’daki çiftçilerin ses getiren eylemine destek veren Millet Partisi Bursa...

Haberi Oku