BURSA HABERLERİ:
Fikirler yarışmaya devam ediyor, Bursa kazanıyor

Yarışmanın tanıtım toplantısında konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, su, çevre, doğa ve iklim değişikliğinin siyaset üstü kavramlar olduğunu belirterek, “Yaşadığımız şehrin hepimize ait olduğunu, dolayısıyla da hep beraber sahip çıkmamız gerektiğini hatırlatmak istiyorum” dedi.

İklim değişikliğine bağlı yaşanan kuraklık sadece Türkiye’nin değil, dünyanın en önemli gündemi haline gelirken, içme suyundaki kayıp-kaçakların azaltılmasından karbon ayak izinin düşürülmesine kadar her alanda yoğun çalışma sergileyen Büyükşehir Belediyesi, bu mücadeleye yeni fikirleri de dahil ediyor. Su kıtlığı, sel, taşkın, atık suların yeniden kullanımı, yağmur suyu hasadı, gri su kullanımının arttırılması, şebekedeki su kayıp kaçaklarının kontrolü, dere ıslahı gibi konularda yeni fikirler üretilmesi ve projeler geliştirilmesi amacıyla ‘Aklım, Fikrim Bursa’ teması ile İdeathon Fikir Yarışması düzenleniyor. Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı koordinasyonunda düzenlenen yarışmaya başvurular 22 Mart Çarşamba gününden itibaren yarismalar.bursa.bel.tr adresi üzerinden online yapılacak. Son başvuru tarihinin 14 Nisan Cuma olduğu yarışmaya, 18-39 yaş arası herkes en az 5, en fazla 7 kişiden oluşan ekipler halinde katılabilecek. Başvurular arasından yapılacak ön elemenin ardından seçilen en fazla 15 ekip yarışmaya davet edilecek.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

BOSAD’DAN SEKTÖRE ÇAĞRI
BOSAD Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Baytaş, Painİstanbul&Turkcoat Fuarı öncesi düzenlenen yemekte boya...

Haberi Oku