3.SAYFA:
Ana Dilimize Yabancılaşıyoruz!

 Prof. Dr. Huyugüzel, gençler arasında bu durumun daha da üzücü olduğunu dile getirdi, şunları söyledi: “Birçok gencin kendini ifade etmekte zorlandığına tanık oluyoruz, çünkü kelime dağarcıkları 300-500 sözcükle sınırlı. Bir şey anlatmak istiyorlar ancak bunu ifade edecek kelime bilgisi yetersizliği yüzünden başarısız oluyor, zor durumda kalıyorlar. Oysa dil, düşüncenin evidir. Kelime dağarcığınız ne kadar zenginse düşünce hayatınız da o kadar zengindir.”

Dekan Huyugüzel, bu kötü gidişin sebeplerinden birinin de teknoloji olduğunu belirtti, uyarılarını şöyle sürdürdü: “Teknolojinin yaşamımızdaki yerinin giderek artması, konuşma hayatımızı olumsuz etkiliyor. Bilgisayarların, akıllı telefonların başında harcanan zaman sosyal ilişkileri azaltıyor, dilimizi giderek köreltiyor. Bu kötü gidişi durdurmanın yolu, okuma alışkanlığını arttırmaktan geçiyor. Eğer daha çok okuyan nesiller yetiştirebilirsek, hem dilimizi geleceğe aktarmış hem de toplumun genel kültür ve bilgi seviyesini yükseltmiş oluruz.”

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

banner105

KEDİ KURTARMA OPERASYONU FİLMLERİ ARATMADI
Eğitimde bir ağaçta mahsur kalan kediyi kurtarmak için tüm mahalle seferber oldu.

Haberi Oku