POLİTİKA:
Terörü Bitireceksen O 400'ü Ben Tamamlayacağım!

 Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında gündeme dair değerlendirmede bulundu. Terör eylemlerinden akşamları yatamadığını kaydeden Kılıçdaroğlu, “Bütün bunlara rağmen hala 400 milletvekili arayışında olanlar var. Efendim ‘400 milletvekili olsaydı durum farklı olurdu’ Yani terör olmazdı. Buradan söz veriyorum; açık ve net. Terörü bitireceksen o 400’ü ben tamamlayacağım. Buyur bitir kardeşim. O annelerin feryadı akşam yatarken de kulaklarımda. Üzülüyorum. Emin olun, rahat yatamıyorum.” diye konuştu.

Türkiye’nin içinde bulunduğu şartların CHP’nin 92. kuruluş yıldönümünü şölen havasında kutlamasına izin vermediğini kaydeden Kılıçdaroğlu, 8 Haziran’da milletin bir umutla uyandığını ancak gelinen süreçte bugün toplumun her kesiminde Türkiye’nin nereye gittiğine dair derin bir kaygının var olduğundan söz etti. Kılıçdaroğlu, “Sormamız gereken ilk soru 7 Haziran’dan sonra Türkiye neden böyle derin bir kaygı atmosferine sokuldu? Hangi gerekçe ile bu atmosfer oluştu? Kaosu, acıyı, gözyaşını kişisel ikbali için topluma bir seçenek olarak kim sundu?” diye sordu.

Son 51 günde 107 şehidin verildiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin çetin bir toplumsal barış sınavından geçtiğini vurguladı. Kılıçdaroğlu, “Bu sınav hepimiz için geçerli. Bir toplumsal barış sınavı hepimiz için geçerli. Bu sınavı iyi vermek zorundayız. Bu sınavı başarmak zorundayız. Çocuklarımız için başarmak zorundayız.” dedi.

‘ZOR BİR SÜREÇTEN GEÇİYORUZ’

Terör örgütünün 30 yılda bütün eylemlerine rağmen toplumu ayrıştıramadığını kaydeden Kılıçdaroğlu, “Zor bir süreçten geçiyoruz. Bir toplumsal barış sınavından geçiyoruz. Teröre karşı çıkıyoruz, elbette karşı çıkacağız. Terörü elbette lanetleyeceğiz. Ellerimizde bayraklarla, elbette çıkacağız. Burada hiçbir sorunumuz yok. Ama bütün bunları yaparken terör örgütünün beklentilerine uygun tutum ve davranışlardan özenle kaçınacağız. O toplumu ayrıştırmak istiyor. Bölünmeyeceğiz ve ayrışmayacağız.” diye konuştu.

GENÇLERE SESLENDİ: N’OLURSUNUZ PROVOKASYONLARA İZİN VERMEYİN

Terör örgütünün beklentilerine uygun şekilde provokasyonlara alet olunması halinde Türkiye’nin farklı bir sürece çekileceği uyarısında bulunan Kemal Kılıçdaroğlu, 77 milyon yurttaşın bu konuda çok duyarlı olması gerektiğini vurguladı.

‘Ülkemizin geleceği’ diye hitap ettiği gençlere de seslenen Kılıçdaroğlu şunları söyledi: “Sizin vatan sevginizden hiç kimsenin en ufak bir endişesi yok. Bayrağınıza olan saygıyı biliyoruz. Ülkemize olan sevginizi biliyoruz. Ne olursunuz provokasyonlara asla ve asla izin vermeyin. Kendinizi birden bire o sürecin içerisinde bulabilirsiniz. Bundan özenle kaçının... Onlar bölüyor, siz böldürmeyin. Bayrağınızı alın, yüreğinizin üzerinde taşıyın. Ülkenizi sevin ama sakın ola ki provokasyonlara girmeyin.”

‘PLAKA ÜZERİNDEN AYRIŞTIRMA YAPMAK TERÖR ÖRGÜTÜNÜN EKMEĞİNE YAĞ SÜRMEKTİR’

Kılıçdaroğlu, “Yolcu otobüslerini şu veya bu ilin otobüsü diye durdurmak asla doğru değil. Bu vatan hepimizin. Diyarbakır da bizim, Hakkari de bizim, Tekirdağ da bizim, Trabzon da bizim. Ayrıştırırsak ‘orası bizim değil’ algısı yaratmış oluruz. Terör örgütünün ekmeğine yağ sürmüş oluruz. Orası benim ülkem değil mi? Etnik kimlikler üzerinden kişileri cezalandırmak Ortaçağ düşüncesidir. 21. yüzyıl ülkesini seven gençlerine yakışmıyor. Birbirimizi kucaklamalıyız. Plaka üzerinden ayrıştırma yapılır mı? O plaka başka bir ülkenin plakası mı?” diye sordu.

‘İSTİSNASIZ BÜTÜN SİYASİ PARTİLER TERÖR ÖRGÜTÜ İLE ARALARINDA NET ÇİZGİ KOYMALARI LAZIM’

Terör lanetlenirken yaşanan nahoş olaylarla terör örgütü PKK’nın değirmenine su taşındığını kaydeden Kılıçdaroğlu, siyasi parti ve basın kuruluşlarına yönelik saldırıları da şiddetle kınadı. Yakıp yıkmanın sadece ve sadece terör örgütünün işine geldiğini kaydeden Kılıçdaroğlu, HDP’ye de isim vermeden seslenerek, “Türkiye’deki bütün siyasi partilerin istisnasız bütün siyasi partilerin terör örgütü ile aralarına net çizgi koymaları lazım. Açık ve net; ‘ama’sız, ‘fakat’sız. Bunları kabul etmiyoruz. Terör bir insanlık suçudur. Nokta. Hep beraber teröre karşıyız. Nokta.” ifadelerini kullandı. Kılıçdaroğlu, medya üzerindeki baskıyı asla kabul etmeyeceklerini söyledi.

KILIÇDAROĞLU: ‘TERÖR ÖRGÜTÜ BİZİ KANDIRDI’ MI DİYECEKSİNİZ?

Sağduyu çağrısı yanında bir takım soruların da sorulması gerektiğini kaydeden Kılıçdaroğlu, ağır savaş silahları Doçka’ların dağların tepelerine hayvanlarla çıkartılırken kimin iktidarda olduğunu sordu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın PKK’nın silah stokladığı ifadesini anımsatarak insansız hava araçları HERON’ların neden kullanılmadığını sordu. Kılıçdaroğlu “Bu soruların yanıtını bilmeden bu sorunu çözemezsin. Bu sorunu samimi olarak çözmek istiyorsan önce bu soruların yanıtını kendi vicdanında arayacaksın. Aslında hepimiz biliyoruz. Ama sen sormak zorundasın genç arkadaşım.” şeklinde konuştu. Kılıçdaroğlu, “Bu silah stokları yapılırken, siz neredeydiniz? ‘Bizi terör örgütü kandırdı’ mı diyeceksiniz? Siz çocuk musunuz?” sorusunu yöneltti.

‘BÜTÜN OLANLARA RAĞMEN 400 MİLLETVEKİLİ ARAYIŞINDA OLANLAR VAR’

Kılıçdaroğlu sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Bütün bunlara rağmen hala 400 milletvekili arayışında olanlar var. Efendim ‘400 milletvekili olsaydı durum farklı olurdu’ Yani terör olmazdı. Buradan söz veriyorum; açık ve net. Terörü bitireceksen o 400’ü ben tamamlayacağım. Buyur bitir kardeşim. Daha kredi açmıştık istemedin. Hiçbir çocuğumuzun burnunun kanamasını istemiyorum. O annelerin feryadı akşam yatarken de kulaklarımda. O babaların acıları yüreğimde. Üzülüyorum. Emin olun, rahat yatamıyorum.”

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

Özgür Özel, DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu...
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel...

Haberi Oku