POLİTİKA:
'Kudüs, Selahattin Eyyubi'nin ve Osmanlı‘nın Emanetidir”
Sorgun, Türkiye'de Müslümanların huzurlu bir şekilde cuma namazını kıldığını, buna karşın Kudüs'te aynı şekilde namazın kılınamadığını söyledi.
"İnşallah Kudüs, özgürlüğüne kavuşacak"
Kudüs'ün Müslümanlara Hazreti Ömer'in emaneti olduğunu vurgulayan Sorgun, şöyle konuştu:
"Kudüs, Selahattin Eyyubi'nin ve Osmanlı'nın emanetidir. Mescid-i Aksa ilk kıblemizdir. Ne yazık ki 1948'ten bu yana Kudüs'te huzur ve sükun yok. İnsanların binlerce yıl birlikte barış içinde yaşadığı Kudüs'te bugün ne yazık ki huzur yoktur. Böyle bir günde sadece İsrail'e kabahat bulmak yetmez. İslam dünyasında, birimizin ayağına diken battığında hepimiz onu hissedersek o zaman İsrail'e gereken dersi vermiş oluruz. Tek vücut olarak, mukaddes yurt Kudüs selamet yurdu oluncaya kadar, Müslümanlar ve İslam dünyası ile barış ve huzur taraftarları, el ele verip oranın eski huzur ve sükununa kavuşmasını temin etmemiz lazım. İslam dünyası birbirine yönelik ambargolarla uğraştığı takdirde bu zulümleri daha çok görürüz, yaşamaya devam ederiz. El ele gönül gönüle vermemiz gerekiyor. İnşallah Kudüs, özgürlüğüne kavuşacak. Hazreti Ömer'in, Selahattin Eyyubi'nin ve atalarımızın emaneti olan Kudüs, huzura kavuşmuş olacaktır."
Konya'daki sivil toplum kuruluşu üyelerinin katıldığı basın açıklamasına, Konya Valisi Yakup Canbolat ile Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek de destek verdi.
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

Özgür Özel, DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu...
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel...

Haberi Oku