POLİTİKA:
Biz İbadeti Sadece ALLAH İçin Yaparız!

 CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Strasbourg’da Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Thorbjorn Jagland ve Avrupa Konseyi İnsan Hakları Komiseri Nils Muiznieks ile bir araya geldi.

Görüşmelerde Kılıçdaroğlu'na CHP Ankara milletvekili Tekin Bingöl, Dış İlişkiler Sorumlusu Enver Ömür Polat ve Türkiye Avrupa Konseyi Daimi Temsilcisi Erdoğan İşcan da eşlik etti. Kılıçdaroğlu, görüşmelerin ardından gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

Görüşmelerin olumlu geçtiğini belirten CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, PKK terörü, medyaya baskı ve göçmenler üzerinde görüşmeler yaptıklarını söyledi. İki görüşmede de en önemli maddelerin başında Suriyeli mülteciler olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, bu sorunun sadece Türkiye'nin değil Avrupa’nın da sorunu olduğunu ifade ettiklerini kaydetti. Avrupa’nın Suriyeli mülteciler konusunda geç kaldığını ve geç kararlar aldığını anlatan CHP lideri Kılıçdaroğlu, bir an önce işbirliği içerisinde sorunun çözülmesi için görüşmelerin yapılması gerektiğini ifade ettiklerini vurguladı.

'PKK KOŞULSUZ SİLAH BIRAKMALI'

Jagland ve Müzenick ile yaptığı görüşmelerde önemli maddelerden birisinin PKK terörü olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, PKK'nın koşulsuz silah bırakması gerektiğini ifade etti. Terörün ancak, demokrasi ve özgürlükle çözüleceğinin altını çizdi.

MEDYA BASKISI

Medya üzerine baskıların Avrupa’da da dikkatle takip edildiğini ifade eden CHP lideri, özellikle Hürriyet gazetesine yapılan saldırıların Avrupa’da da gündem olduğunu belirtti.

'BİZ İBADETİ SADECE ALLAH İÇİN YAPARIZ, SİYASET İÇİN DEĞİL'

AK Parti'nin seçim şarkısında 'Bismillah' ifadesi geçtiği için YSK tarafından iptal edilmesine ilişkin ise Kılıçdaroğlu şunları söyledi: “Annem ve babamdan ilk öğrendiğim şeylerden birisi sofraya otururken 'Bismillah' demekti. Biz, ibadeti sadece Allah için yaparız, siyaset için değil. Herkesin buna özen göstermesi lazım. İnançlar ve din siyasi konu olamaz”

Akşam Strasbourg’da seçmen kitlesine hitap edecek olan Kemal Kılıçdaroğlu, program sonunda Brüksel’e hareket edecek. Kılıçdaroğlu, Brüksel’den sonra Amsterdam, Frankfurt, Manneheim, Stuttgart ve Münih’de vatandaşlarla buluşacak. Münih’ten sonra Viyana’ya hareket edecek olan CHP lideri Kılıçdaroğlu, oradaki görüşmelerinin ardından Türkiye’ye dönecek.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

Özgür Özel, DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu...
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel...

Haberi Oku