ÖZEL HABER:
Çerkes Aday Ömer Özen İddialı Geliyor!

 Bir önceki genel seçimlerde Bursa'dan Kafkas kökenli hiç bir adayın AK Parti listelerinde yer bulamaması Bursa Çerkes kulislerinde uzun süre tartışılmıştı. 1 Kasım genel seçimleri için de dördü kadın beş Çerkes kökenli aday AK Parti'den aday adayı oldu. AK Parti'den aday olan tek erkek Çerkes kökenli aday Ömer Özen başarılarla dolu geçmişi ve sivil toplum kuruluşlarında ki çalışmaları ile öne çıkıyor. Kendisi ile görüşmemizde Ömer Özen'in gayet donanımlı, heyecanlı ve Kafkas kültürüne hakim biri olduğunu gördük. Ömer Özen'in bizle beraber diğer basın kuruluşlarına gönderdiği özgeçmişini kelimesine, virgilüne dokunmadan olduğu gibi yayınlıyoruz. www.uludaghaber.net olarak ilerleyen sürçte Ömer Özen'i takip etmeye devam edeceğiz.

ÖMER ÖZEN'in ÖZGEÇMİŞİ:

1958 yılının 4 kasımın da Bursa-Yeşil-Şible de doğmuşum. Atatürk ilkokulun u bitirdikten sonra Bursa İmam-Hatip Okulu na gittim . Dördüncü sınıfta iken İMAM HATİP LİSE si olduk .1975-76 döneminde İHL bitince Bursa Üniversitesi İktisadi Sosyal Bilimler Fakültesini kazandım ve başladım. 12.Eylül .1980 de Kenan Evren ve arkadaşları darbe yapıp memleketi ‘’ kurtarınca’’ bende 1981 de MUHASEBE-MÜŞAVİRLİK bürosu açarak mesleğe adımımı attım .Devam ettiğim ‘’ lisans ‘’ eğitimim bitmeden YÖK (yüksek öğretim kurulu) kuruldu ve bizim BURSA Üniversitesi ile B.İ.T.İ.A ( Bursa İktisadi Ticari İlimler Akademi) birleştirilerek ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ kuruldu. Bizde böylece İktisadi İdari Bilimler Fakültesi öğrencisi olduk.Ve 1987 yılında mezun oldum. 1989 da 209.kısa dönem olarak Isparta ve Edirne de askerlik görevimi de yerine getirdim.

1990 ilkbaharında büroma döndüğüm günlerde yeni çıkan 3568.sayılı kanun yani MESLEK yasamız gereği YENİ kurulan BURSA SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER Odası ilk seçim atmosferinde idi. MESLEKDE DAYANIŞMA GRUBU nun kuruluş dahil tüm çalışmalarında aktif olarak bulundum. Ve bugün de MESLEKTE DAYANIŞMA VE BİRLİK GRUBU daimi Yürütme Kurulunun Başkanlık Divanı üyesiyim. Odamızın Basın Yayın Komisyonunda yazar lık dahil 2000 yılına kadar 10 yıl mesleğimiz için bişeyler yapmaya çalıştım. Çeşitli dönemler de MESLEKTE DAYANIŞMA GRUBUNUN uygun gördüğü kurullarda aday da oldum . Disiplin Kurulunun üyesi olarak seçilerek 1996-1998 döneminde çalıştım.

1993 yılında girdiğim Refah Partisi Bursa İl Yönetim Kurulunda Mehmet Altan Karapaşaoğlu nun başkanlığında üye ve İl sekreteri olarak, Faruk Çelik , Recep Altepe , Abdullah Karadağ, Hayrettin Çakmak ,M.Emin Tutan ,Cafer Yıldız ve ( Allah gani gani rahmet eylesin) Abdülkerim Şebik ve Bayram Yıldız gibi çok değerli arkadaş ve ağabeylerle beraber 3 yıl görev yaptım. 1996 yılı Mayısında ise ( şimdi rahmetli olan ) Genel Başkanımız Prof Dr Necmettin Erbakan ın Başbakanlığında REFAH-YOL hükümeti kurulurken siyaseti bıraktım. Ama yeni İl başkanımız olan ( 1996 / mayıs ) Sn. Faruk Çelik in iradesiyle, Yönetim Kurulu Başkanının Vali Orhan Taşanlar ın olduğu ,Bursa Valiliği İl Çevre Koruma Vakfı nda Çevre Bakanı Sn .Ziyaettin TOKAR ın uhdesinde olan iki adet Yönetim Kurulu üyeliğinde rahmetli Bayram Yıldız ile beraber 1996/ hazirandan, 1997 sonuna kadar görev yaptık.

BİHMED ( Bursa İmam-Hatip Liseleri Mezunları ve Mensupları Derneği ) den gelen daveti seve seve kabul ederek 1996 mayısında BİHMED e gittim. Başkan seçtiler. 28.şubat.1997 den başlayarak gittikçe şiddetlenen ve ‘’post modern darbe ‘’ diye de isimlendirilen süreçte başörtüsüne , imam-hatip liseleri ve tüm meslek liselerine karşı zalimce ve vahşice uygulanmaya çalışılan politikalara karşı misliyle mukabele etmek için elimizden gelen gayreti gösterdik. Ancak hükümeti dahi deviren hatta seçimde 1.olan bir partiyi dahi gazete küpürleri ile kapatabilen bir yapıya karşı ,BİHMED in yapabileceğini gönül rahatlığıyla yaptık diyebiliriz .1998 ilkbahar-yazında Bursa da MAZLUMDER şube açtı ve bu bayrağı 60 a yakın dernek ve vakıf ile ( BURSA GÖNÜLLÜ KURULUŞLAR PLATFORMU ) hep yukarda tutmaya çaba sarfetti. BİHMED te kendi kulvarında kendi yolunda faaliyetine devam ede geldi.Bu zorlu süreç te hiç eğilmeyen ve hiç yorulmayan Bihmed Yönetim Kurulunda ki çalışma arkadaşlarım Mutlu Keskin ,Kadir Oruç , Kamil Bayramiç , İlyas Kanak , Özcan Susmaz ,Süleyman Ünlü ,Mehmet Gürses , Tahsin Kara , Seyfettin Yıldırım ve tüm BİHMED ailesini burada anmayı zorunluluk addediyorum. Ve bu zorlu süreç te BURSA Gönüllü Kuruluşlar Platformu Daimi Sekreterya + Kooordinatörü olarak Müsiad ı temsilen koşturan Mustafa Gürses ide hatırlamamız gerekir.Ayrıca genel merkezi Edirnekapı da olan TÜRKİYE GÖNÜLLÜ KURULUŞLAR VAKFI nın toplantı ve çalışmalarına da 2.5 yıl kadar Bursa yı temsilen katıldım.

Gençliğimizde 12 eylül 1980 öncesi ve yeniden kuruluşu sonrası 1986 dan 1989 a kadar da yönetim kurulu üyesi olarak çeşitli birimlerinde çalıştığım Bursa Kuzey Kafkas Kültür Derneğinde 1991 yılında başkan seçildim. Henüz birinci yılımız bile dolmamışken 1992 ağustosun da devrin Tiflis yönetiminin ,kendi yönetim zaafını saklama gayretinden ABHAZYA ile GÜRCİSTAN arasında patlayan savaş ın gerektirdiği tüm yardım faaliyetlerini organize ettik. Bursa da şimdiki gibi 9 Kafkas derneği yoktu. Tek dernek idik. ABHAZ-KAFKAS Dayanışma komitesi adı altında insani ve siyasi destek talepleri için gerekenleri yapmaya çalıştık. KAF-KUR diye başlayıp 1993 yılında ‘’-Türkiye- KAFKAS DERNEĞİ’’ kurularak neticelenen çalışmalara katıldık ve derneğe kurucu üye olduk Çeçenistan da başlayan savaş için KAFKAS-ÇEÇEN DAYANIŞMA KOMİTESİ merkezinin talepleri doğrultusunda Bursa komitesi olarak gereken çalışmaları yaptık.11.mayıs.1996 tarihinde kurulan ve kurucusu üyelerinden olduğumuz BİRLEŞİK KAFKASYA DERNEĞİNDE güzel faaliyetlerin yapılmasına uzun süre yardımcı olduk. Bursa Bağımsız Denetçiler Derneği kurucu üyelerinden ve Denetleme Kurulu üyesiyim. Güney Marmara Bağımsız Denetçiler derneği kurucu üyelerinden ve Denetleme kurulu üyesiyim.

Bursa Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden BURKENT A.Ş.de çalışıyorum.

1986 yılında evlendim. 1988 de oğlum ALİ ŞAMİL, 1994 te kızım SİNE doğdu. Ve 28 şubat sürecinin en acımasız günlerinde ise aralık 1997 dede diğer kızım SÜEDA doğdu. ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Mesleğim gereği 25 yıldır bilgisayar kullanan ve başladığından beride internet ile haşır neşir olan birisiyim. 2013 yılı yaz aylarından başlayarak , GEZİ olayları ile başlayan ve bu olayı kullanarak kurulan tezgahlar ve 17/25 aralık ta bir nevi darbe girişimi sayılabilecek şekilde demokrasiye karşı işlenen kumpaslar ve bunları yapan, görünen ve görünmeyen hain ve işbirlikçilerine karşı SOSYAL MEDYA da vermeye çalıştığımız şiddetli mücadele birçoğunuz tarafından zaten bilinmektedir.MİLLETVEKİLİ Aday adayı olduğum AKPARTİ den önümüzdeki dönemde seçilsek de seçilmesek de bu gayretimizin artarak devam edeceğinin bilinmesini istiyorum. Ömer ÖZEN 0532.3165211

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

Nasır Yıldız esnaf ziyaretlerine ara vermeden...
Bağımsız Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nasır Yıldız, esnaf ziyaretlerine devam ediyor.

Haberi Oku