ÖZEL HABER:
1 Kasım Seçimlerinde Muhtemel Çerkes Adaylar!

 
Şerif Birinç: Orta Asya Kafkas Derneği Başkanı ve 22. dönem Milletvekili. Bilindiği gibi Şerif Birinç bir önceki seçimlerde AK Parti'den Bursa Milletvekilliğine aday adayı olmuş ama 18 kişilik aday listesine girememişti. Konu hakkında Şerif Birinç'e ulaşan www.uludaghaber.net editörüne net açıklama yapmayan Şerif Birinç konu hakkında sessiz kalmayı tercih etti.

Levent Turgut: Bursa Çerkes Kültür Derneği Başkanı. Bilindiği üzere Levent Turgut'ta bir önceki genel seçimlerde AK Parti'den Bursa Milletvekili aday adayı olmuş ama 18 kişilik listeye girememişti. Kafkas kulislerinde ismi sık zikredilse de kendisi Milletvekilliğine adaylığı noktasında kesin bir açıklama yapmadı.

Janserey Peker Özenç: Bursa Kafkas dünyasının sempatik isimlerinden Janserey Peker Özenç'de geçen dönem AK Parti'den Bursa Milletvekili aday adayı olmuş ama 18 kişilik listeye girememişti. Janserey Peker Özenç'in bu dönemde AK Parti listelerinden aday adayı olabileceği konuşuluyor.

Aydın İlhan: KAFSİAD eski başkanı. Aydın İlhan bir önceki genel seçimlerde KAFSİAD Başkanlığı'ndan istifa ederek, Çoğulcu Demokrasi Partisi adına Bursa Bağımsız Milletvekili adayı olarak seçimlere girmişti. Aydın İlhan www.uludaghaber.net sitesini arayarak 1 Kasım seçimlerinde aday olacağını açıklamış. Meclise girebilecek herhangi bir partiden aday olabilirim demişti. MHP'ye yakınlığı olduğu bilinen Aydın İlhan'ın bağımsız olarak mı yoksa başka bir parti saflarında mı seçimlere gireceği henüz gizemini koruyor.

Setenay Yüksel Olguner: Geçen genel seçimde AK Parti'den Bursa Milletvekilliğine aday adayı olan Setenay Yüksel Olguner'de sessizliğini koruyan isimlerden. Setenay Yüksel Olguner'e yakın çevrelerden aday olup olmayacağı ile ilgili bir iddia ortaya atılmadı. Şu an itibari ile adaylığı tam bir kapalı kutu.

Dilek Durak: Son iki seçimdir AK Parti'den Bursa Milletvekili aday adayı olan Dilek Durak 1 Kasım erken seçimlerinde aday olmayacağını açıkladı.Uludağ Haber'in aday olacakmısınız sorusuna net cevap veren Dilek Durak, bu dönem milletvekilliğine aday olmayacağını ama AK Parti için çalışmaya devam edeceğini söyledi.

Murat Çalışkan: Bursa Kafkas Derneği Başkan Yardımcısı. Bir önceki seçimlerde Milli İttifak adayı olarak Bursa Milletvekilliği'ne aday olmuş ama seçilememişti. www.uludaghaber.net'e konuşan Murat Çalışkan, bu seçimlerde de Büyük Birlik Partisi çatısı altında Bursa Milletvekilliğine aday olacağını açıkladı.

Derya Bulut:1 Kasım genel seçimlerinin sürpriz adayı olabilir. AK Parti Nilüfer ilçe yönetiminde de görev yapan Derya Bulut'a yakın çevreler, Derya Bulut'un AK Parti'den Bursa Milletvekili aday adayı olacağını iddia ediyorlar. Kafkas dünyasının önde gelen simalarından olan Derya Bulut adaylığını açıklayacak mı hep beraber göreceğiz.

Atilla Aşhara: Bir dönem adı Bursa Milletvekilliğine aday olacak iddiaları ile anılsa da www.uludaghaber.net'e konuşan Atilla Aşhara kendisinin aday olmayacağını şu an sadece Abhaz Federasyonu Başkanlığına odaklandığını söyledi. Atilla Aşhara Abhaz camiası olarak içimizden çıkacak ve meşru zeminde siyaset yapacak her adaya desteklerinin olduğunu ifade ederek, bu seçimlerde Abhazlar'dan sürpriz bir isim Milletvekili listelerinde yer bulacak dedi.

Metin Çelik: Geçen dönem HDP'den Bursa ikinci sıra Milletvekili adayı olan Metin Kılıç adaylığı ile ilgili bir açıklama yapmazken, Çerkes dünyasında HDP'den Bursa birinci sıra milletvekili adayı olabilir yorumları yapılıyor ama kendisi henüz bir açıklama yapmadığı için, aday olup olmayacağı bir muamma.

İsmet Baykala: www.uludaghaber.net sitesi tarafından düzenlenen Bursa'daTHAMADE olarak kimi görmek istiyorsunuz anketinde okuyucuların oyları ile birinci seçilen Bursa Dostluk Kulübü eski başkanı İsmet Baykala'nın adı bir dönem Çoğulcu Demokrasi Partisi'nden Bursa Milletvekili adayı olacak iddiaları ile anılmıştı. www.uludaghaber.net sitesine konuşan İsmet Baykala aday olacağı iddialarını kesin bir dille yalanlayarak şu an sadece işlerini düşündüğünü söyledi.














Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Misafir Avatar
Şaban Emre 9 yıl önce

selamun aleyküm. tüm aday hemşerilerime başarılar dilerim.

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

Nasır Yıldız esnaf ziyaretlerine ara vermeden...
Bağımsız Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nasır Yıldız, esnaf ziyaretlerine devam ediyor.

Haberi Oku