KULTUR-SANAT:
ENGRAVİST SANATÇILARINDAN MUHTEŞEM GALA!
Kültür ve Turizm Bakanlığı Gençdes destekli “Uluslararası Engravist İstanbul Gravür Workshopları ve Sergisi” projesi özellikle İstanbul’un tarihi ve kültürel mirasını ön plana çıkarmak ve somut göstergelere dönüştürmek amacıyla oluşturuldu. Projeyle, genç sanatçı ve sanatçı adaylarını desteklemek ve uluslararası sanatçılar ile baskıresim ilgililerini Engravist Atölyesi çatısı altında buluşturarak gravür alanında sinerji yaratmak hedeflendi.

İngilizce oyma, kazıma gibi anlamlara gelen engraving sözcüğü ve İstanbul’un ilk üç harfi bir araya getirilerek oluşturulan ENGRAVIST markası ile ortaya çıkarılan baskıresim etkinlikleri; kapsam ve eylem olarak Türkiye’de ilk olma özelliğine sahiptir. Sanat fakültelerinde var olan atölye imkanlarının özel atölyelerde olma olasılığının az olması, İstanbul’a ait yeni ve nitelikli gravürlerin çok az üretilmesi gibi sebeplerle yola çıkan Engravist; 2016 yılında uluslararası akademisyen-sanatçıların katılımı ile gerçekleşen “Uluslararası İstanbul Gravürleri Çalıştayı ve Sergisi” ile “Geçmişten Günümüze İstanbul Gravürleri” başlıklı bildirili sempozyum projelerini tamamlamıştı.
Sergi ziyaretçiler tarafından büyük bir beğeni ile ziyaret edildi.
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

Kıvılcım Kalay'dan Demet Akalın modeli
“Kendinden Kaçan Kadın” ve “Beş Kadın Tek Cehennem” adlı kitapların yazarı Kıvılcım Kalay, şimdide...

Haberi Oku