YAŞAM:
Yenimahalle Belediyesi'nden ATIK YAĞ Projesi!

Atık yağların zararlarını en aza indirmeye çalışan Yenimahalle Belediyesi, Bitkisel ve Hayvansal yağların toplanması projesine 54 muhtarlığa ‘Atık Yağ Bidonu’ yerleştirerek start verdi.

Yenimahalle Belediyesi atık yağların toplanması için proje başlattı. Belediye, ülke genelinde her yıl yaklaşık 1,5 milyon ton bitkisel yağın tüketildiği ve 1 litre atık yağın 1 milyon litre içme suyunun kirlenmesine, kanalizasyona döküldüğünde ise kanalizasyon hatlarında büyük ölçüde zarar verdiğini dikkate alarak muhtarlıkların önüne bıraktığı 'Atık yağ toplama' bidonlarıyla yağları topluyor.

“54 MUHTARLIĞA ATIK YAĞ TOPLAMA BİDONU”

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan lisanlı firmayla işbirliği yapan belediye, ilk etapta ilçe genelindeki 54 muhtarlığa atık yağ toplama bidonları yerleştirdi. Defalarca kullanılan kızartma yağlarının insan sağlığını tehdit ettiğini yağların lavaboya dökülmesinin ise yer altı sularını kirlettiğini belirten belediye ekipleri, vatandaşlardan kullanılmış yağları pet şişelerle bu bidonlara atmalarını istedi. Bidonlarda toplanan atık yağların, anlaşmalı firma tarafından düzenli olarak toplanacağını ifade eden ekipler, yine muhtarlıklara bırakılan el broşürleri ile vatandaşları konuya duyarlı olmaya çağırdı.

Temiz çevre, sağlıklı toplum anlayışıyla hareket ettiklerini belirten Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, kullanılmış bitkisel ve hayvansal yağların su kirliliğinin yüzde 25’ini oluşturduğunu hatırlatarak, “Atık yağları yağ toplama bidonlarında biriktirerek hem sağlığımızı hem çevremizi koruyalım” dedi.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

Merakla beklenen model Türkiye'ye geldi
Dünyadaki en seçkin motosiklet markalarından İtalyan Moto Guzzi, İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenen...

Haberi Oku