YAŞAM:
Safranbolu'da Bağ Bozumu Şenliği!

Safranbolu ilçesinde her yıl üzüm yetiştiricilerini teşvik etmek amacı ile yapılan Bağ Bozumu Şenlikleri, hava durumunun müsait olmaması nedeniyle Safranbolu Belediyesi Eğitim ve Kültür Merkezi Aslanlar şubesinde yapıldı. Şenliğe, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Karabük Valisi Orhan Alimoğlu, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Cihan Ulukaya, Safranbolu Kaymakamı Murat Bulacak, Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, Karabük Emniyet Müdürü Serhat Tezsever, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkilileri, üreticiler, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.
Şenlikte konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Karabük Milletvekili adayı Mehmet Ali Şahin, üzümün ilçedeki tarihinin çok eski olduğunu, çıkartılan arkeolojik eserlerde üzüm figürlerine rastlandığını söyledi. Üzüm yetiştiricilerini gül yetiştirenlere benzeten ve bu işin sevilmeden yapılamayacağını ifade eden Şahin, "Üzüm, Kur'an-ı Kerim'de hurma kadar olmasa bile ona yakın bir sayıda ayetlerde ismi geçmektedir. Üzüm taneleri birbirine benziyor ama birbirinden farklıdır. Tıpkı insanlar gibi. Hangimizin parmak izi birbirimize benziyor. Üzüm taneleri ne kadar barış içerisinde. Birbirleriyle kavga etmiyorlar. Burada insanlar için bir mesaj var. İnsanlar da birbirine benzer ama birbirinden farklı olabilir. Renkleri, kültürleri, ana dilleri farklı olabilir. Şu üzüm taneleri gibi barış ve dostluk içerisinde yaşamalılar. Buradan çıkartacağımız en önemli sonuç budur" diye konuştu.
Konuşmalardan sonra yörede yetişen üzüm çeşitleri yöresel kıyafetler giyen kızlar tarafından tanıtıldı. 7 köyden 24 yetiştirici yörede yetişen 5 çeşit üzüm ile en iyi yetiştirici yarışmasına katıldı. Jürinin yaptığı değerlendirme sonucuna göre yarışmada birinciliği Konarı köyünden katılan Hasan Yakupoğlu, ikinciliği Çerçen köyünden Hüseyin Yavuz ve üçüncülüğü ise Yazıköy den İzzet Karasu aldı. Şenlikte dereceye giren üzüm üreticilerine protokol üyeleri tarafından hediyeleri takdim edildi.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

Merakla beklenen model Türkiye'ye geldi
Dünyadaki en seçkin motosiklet markalarından İtalyan Moto Guzzi, İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenen...

Haberi Oku