YAŞAM:
PAŞABAHÇE MAĞAZALARI'NDAN ‘ZAMAN-SIZ' ÜRÜNLER

Paşabahçe Mağazaları, kâinattaki tüm cisimlerin hareketleri esnasında birbirlerine göre konum değişikliğinin olması için belirli bir sürenin geçmesi olarak tanımlanan zaman kavramından yola çıkarak ‘Zaman-sız’ temalı ürünleri tasarladı.

Antik çağ döneminde yaşayan insanların güneşi gözlemleyerek zamanı ve yönünü büyük ölçüde tanımladığını belirten Paşabahçe Mağazaları, zaman-sız ürünleri ile yaşama değer katıyor. Zaman-sız temalı ürünler ofis ve ev ziyaretleri için dikkat çekici bir hediye alternatifi oluşturuyor. Babalar Günü’nün yaklaştığı bu dönemde Babalar Günü hediyesine hala karar veremeyenler için de anlamlı bir hediye olabilir.

Dekoratif Usturlap, Güneş Taşı ve Yıldız Taşı ürünlerini müşterilerle buluşturan Paşabahçe Mağazaları yine Zaman-sız teması içerisinde yer alan Güneş Saati Dekoratif Obje ve Güneş Saati Kağıt Ağırlığını da yakın bir zamanda mağazalarında satışa sunacak.

Yıldız Taşı Obje

Aztek İmparatorluğu tarafından evreni temsil ettiği düşünülen, bazalttan yapılmış ve zengin kabartmalarla kaplı Tizoc taşından esinlenilerek oluşturulmuştur. Sekiz noktalı veya sekiz ışınlı güneş diski betimlemesi obje yüzeyine, gökleri temsil eden stilize yıldız bandı kenar bordürü olarak uygulanmıştır. Orjinal eser, Meksika Ulusal Antropoloji Müzesi'nde sergilenmektedir.

Yıldız Taşı Obje üzerinde bulunan rölyef desenlerin tümü el işçiliği ile altın yaldız ve eskitme boyalar kullanılarak dekorlanmıştır.

Güneş Taşı Obje

1790 yılında Meksika’da yapılan kazılarda ortaya çıkarılan, Aztek Takvim Taşı’nın üzerindeki motiflerden esinlenilerek oluşturulmuştur. Bugün Meksika Ulusal Antropoloji Müzesi'nde sergilenmekte olan taşın tam ortasında Aztek Güneş Tanrısı Tonaiuth'un yüzü betimlenmiştir.

Güneş Taşı Obje üzerinde bulunan rölyef desenlerin tümü el işçiliği ile altın yaldız ve eskitme boyalar kullanılarak dekorlanmıştır.

Dekoratif Usturlap

Dekoratif Usturlap üzerinde bulunan desenlerde, meridyen ve paralel daireler ve astronomi ile ilgili terimler yer almaktadır.

Dekoratif Usturlap, İslam Eserleri Müzesi’nde bulunan pirinç malzeme bir usturlaptan esinlenilmiştir ve üzerindeki rölyef desenlerin tümü el işçiliği ile 24 ayar altın ve eskitme boyaları kullanılarak dekorlanmıştır.

‘Zaman-sız’ temalı ürünleri incelemek için Paşabahçe Mağazaları’nı ve www.pasabahcemagazalari.com internet sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

banner105

banner97

Merakla beklenen model Türkiye'ye geldi
Dünyadaki en seçkin motosiklet markalarından İtalyan Moto Guzzi, İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenen...

Haberi Oku

banner108