YAŞAM:
Meteoroloji'den son dakika hava durumu uyarısı: Marmara ve Ege'de kuvvetli sağanak ve fırtına alarmı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), 27 Ekim Salı gününe ilişkin hava tahmin raporunu yayımlayarak yurt genelinde etkili olması beklenen sağanak yağış ve fırtına riskine karşı vatandaşları uyardı. Yapılan son değerlendirmelere göre Türkiye genelinin parçalı ve çok bulutlu, birçok bölgenin ise sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklıklarının iç ve batı kesimlerde 3 ila 5 derece azalacağı bildirilirken, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde ise toz taşınımı görüleceği öngörülüyor.

Muğla için aşırı yağış; Marmara ve Antalya için kuvvetli alarm

Yağışların; Marmara (Sakarya ve Bilecik hariç), Güneydoğu Anadolu (Batman ve Siirt hariç), Antalya, Osmaniye ve Tunceli çevreleri ile Aydın ve Hatay'ın kıyı, İzmir ve Adana'nın kuzey kesimlerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor. Muğla çevrelerinde ise yağışların şiddetli ve yer yer aşırı seviyeye ulaşacağı tahmin ediliyor.

Meteoroloji yetkilileri; ani sel, su baskını, heyelan, yıldırım, dolu yağışı, ulaşımda aksamalar ve kıyı kesimlerde hortum riski gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini vurguladı.

Rüzgarın hızı saatte 70 kilometreye ulaşacak

Rüzgarın; Marmara ile Kuzey Ege kıyılarında kuzey yönlerden, İç Anadolu'nun doğusunda ise güney ve güneydoğu yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-70 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor. Fırtına nedeniyle oluşabilecek çatı uçması ve ağaç devrilmesi gibi risklere karşı uyarılar yinelendi.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Meteoroloji ve Bakanlıktan Ege ve Akdeniz için...
Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, 26 Ekim Pazartesi...

Haberi Oku