YAŞAM:
Hastalarını Sırtlarında Taşıyorlar!

Samsun'un Canik ilçesine bağlı Derbent Mahallesi’nde ana cadde ile evlerin arasında yol yerine 400 basamaklı merdivenin bulunduğu mahalle sakinleri yatalak hastaları sırtlarına alarak hastaneye götürmek zorunda kalıyor.

    Merdivenin yanı sıra yol yapılmasını isteyen mahalle sakinleri, aksi takdirde meydana gelebilecek felaketlerden yetkililerin sorunlu olacağını belirtti. Evlerine ulaşacak bir yol olmadığı için araçların evlerine yaklaşamadığını hastaların yakınları tarafından sırtlarına alınarak taşındığını belirten mahalleli ayaklanarak yerel yönetime tepki gösterdi. Tek dertlerinin acil bir durum olduğunda ambulansın ya da itfaiyenin evlerinin önüne girebilmesi için bir yol yapılması. 500 kişinin yaşadığı mahalle sakinleri, evlerine ulaşabilmek için her gün 400 basamaklı merdiveni inip çıkmak zorunda kaldıklarını sorunun çözümü için ise seçim döneminde verilen sözlerin artık yerine getirilmesini istiyor.

    Mahallede yaşayan ve yatalak olan hastalar ile yaşlıların evden dışarı çıkmanın çok zahmetli olduğunu kaydeden mahalle sakinleri, "Geçtiğimiz gün yaptığımız eylem sırasında felç geçiren ve yürümekte güçlük çeken Musa Kuyumcu isimli komşumuz rahatsızlandı ve acilen hastaneye gitmek zorunda kaldı. Musa amcanın evden çıkıp anayola ulaşma çilesi de tam bir rezalete döndü. Bir akrabası tarafından sırtına alınan Musa Kuyumcu merdivenlerden zaman zaman düşme tehlikesi geçirdi." dedi. Çektiği çile karşısında gözyaşlarını tutamayan yaşlı adam ise Canik Belediyesi'ne isyan etti. Kendilerine sürekli söz verildiğini ama tutulmadığını söyleyen Mustafa Kuyumcu, "Ben burada kendimi ölüme terk edilmiş gibi hissediyorum. Bizim yaşam hakkımız yok mu? Hastaneye gitmek zorunda olduğum zamanlar sürekli bir akrabamı çağırıp beni sırtında aşağıya taşıması ölmekten beter." diye konuştu.

    Yaşanacak yangın gibi deprem gibi bir felakette evlerinin olduğu yere ilk yarım ekipleri ile itfaiyenin gelemeyeceğini hatırlatan 56 yaşındaki Ayşe Kol da "Buradan çıkıp doktora gidemiyorum. Canik Belediyesi'ne sürekli gidip geliyoruz. Bizi yıllardır oyalıyorlar. Hasta oldum beni doktora götüremediler. Ambulans çağırıldı ambulanstaki kişiler yukarıya çıkamadı. Bize siz aşağıya taşıyın dediler. Kısacası bu siz ölün demek oluyor." ifadelerini kullandı.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

Merakla beklenen model Türkiye'ye geldi
Dünyadaki en seçkin motosiklet markalarından İtalyan Moto Guzzi, İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenen...

Haberi Oku