YAŞAM:
Görme Engellilere

Belediye tarafından şehrin önemli caddelerinde yürütülen çalışma kapsamında engelliler için kılavuz izli hissedilebilir yüzeyden yürüyüş yolu yapıldı. Doğukent mevkiinde Necmettin Erbakan Bulvarı üzerinde de çalışma yapılarak engelliler için yürüyüş yolu düzenlendi. Ancak engelliler için yapılan yol üzerinde betondan elektrik direği olması tepkilere yol açtı. Şaşkınlığa neden olan kaldırım çalışmalarında engelli parkurunun direklerle ile kesişmesi, tepkileri artırdı.
Sosyal medyada fotoğraf paylaşılması ile ortaya çıkan skandal üzerine bölgeye giden Sivas Görme Engelliler Spor Kulübü Başkanı Sefa Gülbil, yol üzerinde yürümeye çalıştı. Ancak direklere gelince yürümekte güçlük çekti. Gülbil, bu tür çalışmalar yapılmadan önce kendilerine sorulmamasından yakındı. Yolun hem dar hem de engellerle dolu olduğunu ifade eden Sefa Gülbil, şehir merkezinde yapılan engelliler için yürüyüş yollarında da aynı sıkıntıları yaşadıklarını ifade etti.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

Merakla beklenen model Türkiye'ye geldi
Dünyadaki en seçkin motosiklet markalarından İtalyan Moto Guzzi, İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenen...

Haberi Oku