YAŞAM:
Dağ Çileği Yerine Çeri Domatesi!

Vatandaşlardan gelen şikâyetleri değerlendiren zabıta ekipleri, Bostanlı Pazaryeri'nde, kilosu 18 ile 20 lira arasında, dağ çileği diye çeri domates kurusu satıldığı ihbarını aldı. Ürünün satıldığı beş tezgahta yapılan incelemeler sonucunda domateslerin önce kurutulduğu, daha sonra yoğun şekerle tatlandırıldığı tespit edildi. Ardından yetkili birimlere haber verildi ve ürünlerin satışı durduruldu. Tezgâh sahipleri ve toptan ürün sağlayıcılar hakkında kanuni işlem başlatıldı. Pazaryeri denetimlerinin sıklaşacağı ve devamlılık sağlanarak, insan sağlığının güvence altına alınacağı belirtildi.
Başkan Akpınar, konu hakkında yaptığı açıklamada, “İnsan sağlığını tehlikeye atacak her türlü girişimin karşısındayız. Halkın sağlığını korumak için titizlikle çalışıyoruz. Her ihbarı uzman ekiplerimizce değerlendirip yasal olarak yapılması gerekenleri yapmaya devam edeceğiz. Dağ çileği etiketiyle domates kurusu satılması, kabul edilemez bir durum. Üstelik sağlığa da zararlı. Konunun takipçisi olacağız.” dedi.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

Merakla beklenen model Türkiye'ye geldi
Dünyadaki en seçkin motosiklet markalarından İtalyan Moto Guzzi, İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenen...

Haberi Oku