Ümit Öztürk: Düdüğümü Asarım!

Şırnak'ta Hudut Karakol Komutanlığı yapmasının hayatına çok önemli tecrübeler kattığını vurgulayan 32 yaşındaki hakem, "Tuzla-Kasımpaşa maçında bir pozisyonum vardı. Çok uzun bir depar atıp penaltıyı vermiştim. Gerçekten bir pozisyon hakemi rezil de eder vezir de… Gördüğümü çalamadığım duruma geldiğim an, hakemliği gerçekten bırakırım. Kimsenin kul hakkını yiyemem." diyor.
Futbol Federasyonu Basın Departmanı tarafından hazırlanan TamSaha dergisine konuşan genç hakem Ümit Öztürk'ün Rasim Artagan'a verdiği röportajda, "KTÜ Gümüşhane Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği’nden mezun oldum. Hakemliğe üniversitenin son senesinde başladım. Turgay Güdü kursumu verdi, sağ olsun. Bu işlere heves etmem, biraz da onun anlattığı hikâyeler sayesinde oldu. Rusya’da buz gibi bir havada kırık bayrakla elinin donduğu bir hikâyesi vardı. 'Acaba olabilir mi?' demiştim." derken, şu ayrıntılara dikkat çekti:
"Şırnak Cizre, Köyceğiz’de Hudut Karakol Komutanı oldum. Orada bağımsız karakol komutanıydım. İkili ilişkiler, özellikle birilerini idare etme ya da üstlerine karşı sorumluluk anlamında çok güzel şeyler öğrendim. Çok büyük tecrübe oldu o 9 aylık süreç.
2009’da tam ulusal hakem olacakken Bölgesel Amatör Lig kuruldu. Orada görevlendirildim. Tabiî ki hayallerim yıkılır gibi oldu. Şimdi geriye dönüp baktığımda iyi ki bölgeselden gelmişim diyorum. Birçok ağabeyim ve arkadaşım var. Ulusala çıkıp, belli bir tecrübeleri olmadığı için geri döndüler.
Ankaragücü-Alanya maçında 15 bin seyirci vardı. Turgay Güdü Hocam tribündeydi. 90+3’te verdiğim bir penaltıyla Ankaragücü mağlup oldu. 'Bu dakikada bu penaltıyı vermek cesaret ister. Senin hakemliğin bir tık yukarı çıktı bu yönetimle' dediler. Sonra her şey bir kat daha hızlandı.
Geçen yıl benim için mükemmeldi. Deseniz ki, 'Eline kalem kâğıt al, kendini maça tayin et', bu kadar atayamazdım. Çok güzel maçlar verildi. Karşıyaka-Altay maçını yönettim. Benim çıkış maçlarım Türkiye Kupası müsabakaları. Canlı yayın maçları çok önemli. Orada çok büyük sorumluluk var.
Bir Tuzla-Kasımpaşa maçım var… O maçla ilgili de kontrada kaldığım bir pozisyon var. Orta sahadan koşup geliyorum ve ceza sahasının yan çizgisinde penaltı çalıyorum. Herkes bu maçı hatırlıyor. Hep öyle söyler hakemler, 'Canlı yayındaki bir pozisyon hakemi rezil de eder, vezir de…'

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

Büyükşehir sporcusundan büyük gurur
Büyükşehir Belediyesi’nin başarılı karate sporcusu Fatih Şen, Bosna Hersek’te düzenlenecek olan ve...

Haberi Oku