Türkiye: 2 - Dominik Cumhuriyeti: 3
Salon: TVF Başkent
Hakemler: Wondy Abdelsamad (Mısır), Olga Zakharova(Rusya)
Türkiye: Asuman, Gözde, Bahar, Meliha, Neriman, Kübra, Gizem(Libero),Güldeniz, Cansu, Çağla, Yeliz
Dominik Cumhuriyeti: Paola, Victoria, Altagracia, Bethania, Estafany, Dharlenis, Brenda (Libero), Prisilla, Elizabeth
Setler: 25-23, 25-19, 22-25, 22-25, 9-15
Süre: 132 Dakika (27-28-30-32-15)

FIVB Bayanlar Dünya Grand Prix ikinci turunda Filenin Sultanları, Dominik Cumhuriyeti'ne 3-2 yenildi. Büyük bir çekişmeye sahne olan maçta konuk ekip yaptığı etkili savunmayla turnuvadaki ilk galibiyetini elde ederken milli takım da ilk yenilgisini almış oldu. Ay-yıldızlı ekibin yarinki rakibi ise Sırbistan.

Karşılaşmaya müthiş bir enerjişle başlayan konuk ekip, özellikle bloklarda milliler, geçit vermedi. Blok-Aut sayılarla arayı iyice açan Dominik Cumhuriyeti ilk teknik molayı 8-2 önde tamamladı. Mola dönüşü taktik servislerde başarılı olan Milliler hücumlarda da hızlı olunca sayılar kazanarak aradaki farkı eritti. 16-13'lük ikinci teknik molanın ardından Neriman-Bahar ikilisi bloklarda etkili bir oyun ortaya koydu. Karşılıklı sayılarla geçilen setin son bölümünde savunmada hatabız oynayan milliler seti 25-23 kazandı.

İkinci sete taraftarın desteğini de arkasına alarak başlayan ay-yıldızlılar, ilk teknik molayı 8-3 önde tamamladı. Neriman'ın hücumlardaki performansı Gözde ve Kübra'nın bloklardaki tecrübeleri sonrasında milliler ikinci molayı da 16-11 önde geçti. Savunmada problemler yaşayan ve arka alandan manşet çıkartmakta zorlanan rakibi karşısında kolay sayılar bulan Sultanlar seti 25-19 kazanarak durumu 2-0 yaptı.

Üçüncü sette oyundan biraz düşen milli takım, teknik molaları 8-7 ve 16-14 geride tamamladı. Setin son bölümünde bloklarda daha etkili olan Dominik Cumhuriyeti 25-22'lik setin sonrasında durumu 2-1 yaptı. Çekişmeli geçen dördüncü seti 25-22 kazanan Dominik Cumhuriyeti, durumu 2-2 yaptı. Final setinde Bahar bloklarda etkili oynadı. Karşılıklı sayıyarla geçilen final setini Dominik Cumhuriyeti, 15-9 kazanarak karşılaşmadan 3-2 galip ayrıldı.


Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

Büyükşehir sporcusundan büyük gurur
Büyükşehir Belediyesi’nin başarılı karate sporcusu Fatih Şen, Bosna Hersek’te düzenlenecek olan ve...

Haberi Oku