Transferlerde Tasarruf Yapmadık,İsrafı Önledik!

 Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek ve yöneticiler, Türk Telekom Arena Stadı'nda sarı kırmızılı takımı takip eden muhabirleri ağırladı. Toplantıda Başkan Özbek, geçmişe ve gündeme dair samimi açıklamalarda bulundu. Dursun Özbek, taraftarların sabretmesini ve kenetlenerek kendilerine destek vermelerini istedi.

Trabzonspor maçında teknik direktör Hamza Hamzaoğlu için sanki kader maçıymış gibi gibi oluşturulan algı için Başkan Özbek, "Sezona iyi başlamadık ama bütün sezonu tek bir maçla değerlendirmek yanlış olur. Ben Hamza hocaya güveniyorum. Geçen sene yaptıkları ortada. Taraftarımızdan ricam Galatasaray'ın kenetlenmeye ihtiyacı var. Taraftar Galatasaray'ın en büyük dayanağı." ifadelerini kullandı.

"SNEİJDER'İN HALA BONSERVİS PARASINI ÖDÜYORUZ"

Maliyetli yıldız transfer yapmanın kolay olduğunu ancak geri planda ödemelerde sıkıntı yaşandığını kaydeden Özbek, "Türkiye'de bir futbol ekonomisi var. Statların dolma kapasitesi ve sponsorluklar var. Bunları alıp La Liga ile mukayese edin. Oynadığımız hazırlık maçında Real Madrid Başkanı Perez ile konuşuyorum kaç kişi geldi maça dedim '82 bin kişi' dedi. Bu hazırlık maçı birde. Bunlarında etkisi oluyor. Bakın Sneijder Galatasaray'a ne zaman geldi? Üç sene önce yaklaşık. Biz hala Sneijder'in bonservisini ödüyoruz. Ne yapıyorlar transferi yap, bonservisi 3-4 seneye yay. O yüzden Galatasaray'ın bu derece borcu arttı. Galatasaray'ın gelir gider dengesine bakmak lazım." diye konuştu.

"YENİ TAKIM KURDUK BİRAZ SABIR"

"Elbette bizim görevimiz taraftarı memnun edecek performansı ortaya koymak." diyen Dursun Özbek, "Ama 4-5 maç oynadık, yeni takım kurduk. Uyum süreci var. Hamza hoca da bu uyumu sağladı. Biraz sabır istiyorum." dedi.

Takıma yeni katılan Rodriguez, Carole ve Denayer'in ligin yıldızları olacağını da belirten Başkan, "Taraftarın haklı tepkisini önemsiyorum ama biz el ele verirsek bu takım herkesi yanıltacak. Transfere çok para harcanmamasına rağmen finalde başarı çizgisi yakalayacak." şeklinde konuştu.

Taraftarın yönetimi istifaya çağırmasını ise Başkan Özbek, "Taraftardan art niyet beklemiyorum. Galatasaray başarı çıtasını çok yükseltti. Haklı olarak taraftarın beklentisi takım önüne çıkanı ezsin geçsin şeklinde. Biz de böyle istiyoruz. Bazen 75 dakika bastırıyorsunuz top çizgiyi geçmiyor. Tepkiyle verilen mesajı iyi niyetli karşılıyoruz ve dikkate alıyoruz." diyerek tepkilere cevap verdi.

"HAMZA HOCANIN BAŞARI VE BAŞARISIZLIĞINI ÖLÇME ZAMANI DEĞİL"

Teknik direktör Hamza Hamzaoğlu için ise Dursun Başkan, "Hamza hoca takımı çok iyi yoğuruyor, Florya'da idmanda görüyorum. Biraz daha sabır istiyorum. 4 aydır görevdeyiz. Galatasaray'ın hacmini düşünürseniz çok şeyle uğraşıyoruz. Trabzonspor maçını kazandık, kaybetseydik ne olurdu konuşulmamalı. Hamza hoca takımın teknik patronu. Geçen seneki başarısı ortada. Hamza hocanın başarı-başarısızlığını ölçme zamanı değil. Kendisini başarılı buluyorum. Taraftar-yönetim kenetlenmeli. En okumuş, tahsilli dünyada eşine az rastlanır bir taraftar kitlemiz var." yorumunda bulundu.

"GÖZÜNÜN ÜZERİNDE KAŞIN VAR DİYEREK 'TECRÜBESİZ' DİYORLAR BANA"

Kendisine ve yönetimine yöneltilen 'Beceriksizler' eleştirisine katılmadığını ifade eden Başkan Dursun Özbek, "Lisanslı futbolcuyum. 1. amatörde 5 sene top oynadım, 8 sene İTÜ baskette yöneticilik yaptım. 42 senedir iş tecrübem var. Ben Galatasaray'da top oynarım diye gelmedim. Galatasaray'ı yönetmeye geldim. Futbolu bilmeyen biri değilim. Galatasaray ile yoğurulmuş, yeğenim Galatasaray ile sahada oynarken ölmüş bir insanım. Ben hizmete geldim ve başarıyı çok önemsiyorum. Başarısızlığı kabul etmiyorum. Basında da çok konuşmuyorum, çok iş yapmaya çalışıyorum. Biz Galatasaray'ın geleceğini oluşturmaya, finansal yapısını düzeltmeye çalışıyoruz." dedi.

"Ünal Aysal çok mu tecrübeliydi? Ali Dürüst ile Abdurrahim'i gönderdi." diyen Özbek, "Gözünün üzerinde kaşım var demek ve sataşmak için bana tecrübesiz diyorlar. Bu tenkiti yapmak için yönetimin belli bir süre çalışıp sonuç alması gerekir. Meyve veren ağaç taşlanır. Biz çok sağlıklı bir yapısı olan Galatasaray için çalışıyoruz. Bu yapıyı sağladıktan sonra göreceksiniz seçim dönemlerinde başkan adayları ortaya çıkacak, benim istediğim de bu. Galatasaray artık bir cazibe merkezi olmaya başlıyor." diyerek eleştirilere cevap verdi.

UEFA İLE YAŞANAN SIKINTI

Başkan Özbek, UEFA ile yaşadıkları Finansal Fair-Play sıkıntısını ise şöyle anlattı:

"Son 3 yıldaki yanlış transferler ve bu transferlere ödenen paralar ile artan kur farkı. İsviçreliye kur farkını anlatmak zor adamlarda böyle bir şey yok. Gidecek heyet ikna etmeye çalışacak. UEFA'ya bu seneki performansla ben artık ayağımı yorganıma göre uzattım diyorum. Bu sene 17 milyon Dolar artı verdik diyorum. 3 sene için geldik, karar aldık, müsaade et sonra senin istediğin performansa geleceğim diyorum. UEFA'ya bizi affet demiyorum."

Ayrıca Dursun Özbek, Sneijder ile sözleşme imzalanmamasının sebebinin UEFA Finansal Fair-Play kriterleri olmadığını zaten futbolcu ile büyük ölçüde anlaştıklarını kaydetti.

"ARTIK ADINI BİLMEDİĞİMİZ İSİMLERE PARA VERMEYELİM ONTİVERO, ENDOĞAN ADİLİ GİBİ"

Başkan Özbek, transferlerde tasarruf etmediklerini sadece israfın önüne geçtiklerini ifade ederek, "Transfer yine yapabilirdik. Biz Galatasaray'ı kendi şirketlerimizi nasıl yönetiyorsak o gözle bakıyor ve yönetiyoruz. Galatasaray bir spor kulübü olduğu için performansla taraftarı memnun etmek zorunda, bunda sapma yok. Ben tasarruf yapalım diyorum, ben Ontivero ve Erdoğan Adili gibi oyuncuya para vermeyeyim. 43-44 futbolcu olmasın diyorum. UEFA, Barcelona ile bile anlaşma yaptı, transfer yasağı niye geldi? Türkiye'de en şeffaf takım Galatasaray. Taraftarın Galatasaray'a olan ilgisi bu tartışmaları getiriyor. Ben de yönetim de bundan memnun. Galatasaray'ın büyüklüğü burada zaten. Hepimiz taraftarın beklentisine cevap verecek performansı göstermek için çalışıyoruz. Galatasaray taraftarı sahadan memnun ayrılmalı." şeklinde konuştu.

"KARDEŞİM MEHMET ÖZBEK BAŞARILI BİR İSİMDİR"

Kardeşi Mehmet Özbek üzerinden yapılan eleştirilere ise Başkan Dursun Özbek sert şekilde cevap verdi. Özbek, "Mehmet Özbek Galatasaray üyesi. Galatasaraylı. Başarılı bir iş adamı. Florya'da görev tebliğ ettiğim zaman benim danışmanımdı. Tıpkı, Refik, Cem ve İskender bey gibi. Mehmet'in kardeşim olmasının ne zararı var? Bunu yazan kişilerin ne kadar iyi niyetli olup olmadıklarını sorgulamak lazım. Obama'nın Merkel'in yaptığı hatayı ben de yapabilirim. Bundan sonra hata yapmayacak mıyız, yine yapacağız. Olayı sırf Galatasaray Başkanı'nın hataları üzerine yıkmayı doğru bulmuyorum. Yaptığımız işlerden ders alıyoruz." ifadelerini kullandı.

Bir gazetecinin 'Şampiyonluk adayı olarak hangi takımı rakip görüyorsunuz?' sorusuna Başkan, "Osmanlıspor ve Çaykur Rizespor en kuvvetli takımlar, 4-5 atıyorlar." diyerek esprili bir şekilde yanıt verdi.

"ÜLKEDE HUZUR BOZULUNCA SPONSORLAR SEÇİMİ BEKLEYELİM DİYOR"

Forma sponsorluğunda ki son durum hakkında da bilgi veren Dursun Özbek, "Forma sponsorluğunda sadece göğüs reklamında eksik var. İyi seviyeye getirmiştik aslında. Ülkede huzurun bozulması, doların yükselmesi olumsuz etkiledi. Herkes seçimi bekleyelim durumuna girdi. Şuan ki sponsorlukların getirisine bakınca geçen seneden kötü değiliz. Çabamız daha üst seviyeye gelmek, göğse rastgele reklam alamayız. 2 hafta sonra netleşir olumlu yada olumsuz." dedi.

Bir basın mensubunun 'Burak Yılmaz sakatlandı keşke bir forvet alsaymışım dediniz mi?' sorusuna Başkan Özbek şöyle cevap verdi:

"Keşke Sinan Gümüş'ü alsaydık, yedek kulübesinden geliyor (Gülüyor). Sinan gibi bir hazinemiz var. Sinan çok değerli, genç bir futbolcu. Sinan bu dönemlerde tecrübe kazanacak, Türkiye'nin de en önemli forveti olacak. Her mevkide 4 kişi olursa 44 futbolcu lazım, geçmişte de böyle yapılmış zaten. Şimdi 25 kişi var, bu kadroyu en etkili biçimde kullanmalıyız."

DEVRE ARASI TRANSFERİ HAKKINDA

'Devre arasında çilek, kiraz falan görebilecek miyiz? sorusuna ise Başkan, "Devre arasına kadar performansı görelim, Hamza hoca raporunu versin, gerekirse transfer yaparız." diye cevap verdi.

"TAKIM İÇİNDE SIKINTI YOK"

Takımın kendi arasında bir sıkıntısı olmadığını özellikle altını çizen Başkan Özbek, "Takım içinde bir sıkıntı yok, uyduruyorsunuz. Bildiğiniz bir şey varsa söyleyin. Selçuk-Podolski olayını okuyunca hemen Florya'yı aradım sordum böyle bir şeyin olmadığı bilgisi verildi. Ama Podolski baltayı aldı, öbürü makinalı ile geldi. Basının istediği hikayeler bizde yok. Podolski-Selçuk kavgası diye bir şey yok. Ortada bir şey yokken bu haber yazılıyor, demek ki bir şey olsa neler olacak? Basın doğruyu söylemiyor." diyerek basına serzenişinde bulundu.

AZİZ YILDIRIM İLE ERGİN ATAMAN ARASINDAKİ TARTIŞMA

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ile Galatasaray Erkek Basketbol Takımı ve A Milli Basketbol Başantrenörü Ergin Ataman arasında yaşanan tartışma hakkında ise Dursun Özbek, "Ergin Ataman çok iyi bir Galatasaraylı. Milli takımda görev yapıp yapmaması bizim inisiyatifimizde değil, TBF ile arasında. TBF görev vermek isterse biz her zaman buna açığız." yorumunda bulundu.

"ASTANA MAÇI KIRILMA NOKTASI"

Şampiyonlar Ligi'nde Astana ile oynayacakları maç için endişeli olduklarını kaydeden Başkan Özbek, "Astana çok ciddi bir rakip çantada keklik görmüyoruz, saat farkı, iklim koşulları, sentetik çim oradaki sonucu etkileyebilir. Bu maç bizim için bir kırılma noktası." değerlendirmesinde bulundu.

Daha sonra Dursun Özbek ve yöneticiler basın mensupları ile bayramlaştı.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

Büyükşehir sporcusundan büyük gurur
Büyükşehir Belediyesi’nin başarılı karate sporcusu Fatih Şen, Bosna Hersek’te düzenlenecek olan ve...

Haberi Oku