Spor Toto Süper Lig Hasan Doğan Sezonu'nun 31. haftasında Fenerbahçe, Gaziantepspor'u 3-0 mağlup etti. Karşılaşmanın ardından Pereira açıklamalarda bulundu.
Karşılaşmayı değerlendiren tecrübeli teknik adam, "Ofansif dinamiğimiz çok fazlaydı. Çok fazla pozisyona girdik. 3 gol attık, 7 gol de atabilirdik. Rakibin de ciddi bir tehlikesi yoktu kalemizde. Bugün vereceğimiz sinyal önemliydi." dedi.
"Sezon sonuna kadar mücadelemizin devam edeceğimizi düşünüyorum." diyen Pereira, şampiyonluk mücadelesi için şunlar söyledi:
"Takım halinde çok iyi bir görüntü verdik. Taraftarlarımız inanmaya devam etmeli. Şampiyonluk için mucizeye ihtiyacımız yok. İki takımın da zorlu maçları var. Kendi maçlarımızı kazanmak zorundayız. Bizim de Beşiktaş'ın da son 3 haftada zorlu maçları var. Taraftarımız Medipol Başakşehir maçında da tribünleri doldurarak kulüplerine olan aşklarını ve sevgilerini göstermeliler. Medipol Başakşehir karşısında şampiyonluk yolunda kilit bir maça çıkacağız. Önümüzde Torku Konyaspor'la kupa finaline çıkma mücadelemiz var. O maçı kazanarak devam etmek istiyoruz. Beşiktaş kupa finalinde olmayacak, bunu biliyoruz. Medipol Başakşehir çok iyi bir sezon geçiriyor. Sonra göreceğiz neler olacağını. Sezon sonunda bu 3 maç bittiğinde kimin kutlama yapmak için elinde yeterli neden olduğunu hep birlikte göreceğiz. İnanmalıyız. Birlik olduğumuzu herkese göstermeliyiz. İnancımızı yitirmeyeceğimizi, farklı bir kulüpte olduğumuzu ve bunu hissettiğimizi göstermeliyiz. Son dönemlerde güçlü bir görüntü veriyoruz. Çok gol atıyoruz, pozisyon vermiyoruz. Takımımız kötü olsaydı, inanmazdık zaten. Şampiyonluğu kazanırsak bunun kesinlikle sıra dışı olmayacağı bir dönemdeyiz.Taraftarın bize inanılmaz bir desteği var. Bunu bugün de son derece hissettik."
Diego Ribas'ın ıslıklanmasına ise Pereira şu yorumda bulundu: "Diego bu takımın bir parçası. Şampiyonluk içinden elinden geleni yapıyor. Ailenin bir parçası olduğu için Diego'ya sevgi göstermeliyiz. Takıma inanmalıyız. Takım ruhunu ve aile olduğumuzu geldiğimizden beri fazlasıyla hissediyorum.Volkan, birlik içinde aile olduğumuzu söylemeye çalıştı. Bana bu mesajı verdi. Oyuncularıma söylediğim tek bir şey var. Kendi maçlarımızı kazanmak zorundayız."
Son olarak Pereire, kulüp kariyerinin 500. maçında 2 gol, 1 asist yapan Robin van Persie'nin iyi bir maç çıkardığını kaydetti.
Şampiyonluk için Mucizeye İhtiyacımız Yok!
Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, şampiyonluk için mucizeye ihtiyaçlarının olmadığını söyledi.
