Rizespor:2 Bursaspor:3

 Süper Lig Hasan Doğan Sezonu'nun 7. hafta mücadelesinde Çaykur Rizespor, kendi sahasında Bursaspor'u konuk ediyor. Mücadelenin ilk yarısı karşılıklı atılan gollerle 1 - 1 berabere tamamlandı.

Ev sahibi ekipte geçen hafta oynanan Kasımpaşa maçında kırmızı kart gören Ousmane Viera ve Koray Altınay bu karşılaşmada forma giyemedi. Konuk ekip Bursaspor'da ise sakat ya da cezalı oyuncu bulunmuyor.

3. dakikada ' Cedric Makiadi'nin pası ile sağ kanatta topla buluşan Ahmet İlhan Özek'in ortasında top arka direkte bulunan Dhurgham Ismail'e gelen topa bu oyuncu yakın mesafeden kafayı vurdu ancak top yan direğe çarpıp oyun alanına geri döndü.

29. dakikada Bursaspor, Tomas Necid'in attığı golle Çaykur Rizespor deplasmanında 1-0 öne geçti. Bu dakikada Miroslav Stoch'un sol kanattan yaptığı ortayla ceza sahasının hemen içerisinde topla buluşan Tomas Necid göğsüyle kontrol ettikten sonra kaleci Charles Itandje'den sıyrılıp altıpasın hemen dışından sol ayağı ile şutunu çekti. Necid'in çektiği şuta Orhan Ovacıklı çizgi üzerinde dokunmak istedi ancak bu müdahalesi yetersiz kaldı ve top ağlara gitti: 0 - 1.

38. dakikada Çaykur Rizespor, Deniz Kadah'ın attığı golle skoru 1-1'e getirdi. Bu dakikada sol kanatta topla buluşan Eren Albayrak ortasında topu arka direkte bulunan Leonard Kweuke'ye gönderdi. Kweuke kafayla topu ön direkte bulunan Deniz Kadah'a aktarırken Deniz Kadah da kafayla topu kaleye gönderdi. Vuruşunda kaleci Mert Günok'ın müdahalesine rağmen meşin yuvarlak ağlarla buluştu: 1 - 1.

Karşılaşmanın ilk yarısı da karşılıklı atılan gollerle 1 - 1 berabere tamamlandı.

47. dakikada Josue'nin pası ile ceza sahasının hemen dışında sol çaprazda topla buluşan Cristobal Jorquera'nın çektiği şutta top Çaykur Rizespor'dan Godfrey Oboabona'nın kafasından sekip kaleye yöneldi, ancak kaleci Charles Itandje ayakları ile topu çıkardı ve gole izin vermedi.

56. dakikada Çaykur Rizespor maçta ikinci kez direğe takıldı. Bu dakikada orta sahadan gönderilen uzun topla sağ çaprazda topla buluşan Leonard Kweuke, ceza sahası içerisine girer girmez şutunu çekti, ancak top yan direğe çarpıp oyun alanına geri döndü.

59. dakikada Bursaspor, Tomas Necid'in attığı golle karşılaşmada bir kez daha öne geçti. Bu dakikada sol kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına Miroslav Stoch geçti. Stoch'un ortasında ile ön direkte topla buluşan Serdar Aziz, kafayla arka direkte bulunan Tomas Necid'e meşin yuvarlağı indirdi, bu oyuncu da gelişine sağ ayağı ile şutunu çekti ve meşin yuvarlaı Çaykur Rizespor ağlarına gönderdi: 1 - 2.

80. dakikada Bursaspor, Tomas Necid'in attığı golle farkı ikiye çıkardı. Bu dakikada Bekir Yılmaz'ın pası ile sağ kanatta topla buluşan Luis Advincula ceza sahası yan çizgisi üzerinden ortasını yaptı. Altıpas çizgisi üzerinde topla buluşan Tomas Necid'in gelişine sağ ayağı ile yaptığı vuruş kaleci Charles Itandje'nin müdahalesine rağmen ağlarla buluştu: 1 - 3.

90+5. dakikada Çaykur Rizespor penaltıdan bulduğu golle farkı bire indirdi. Bu dakikada sol çaprazdan ceza sahasına yapılan ortada elini kaldıran Sercan Yıldırım'ın müdahalesinde hakem Hüseyin Göçek penaltı kararı verdi. Atışı Leonard Kweuke kullandı ve meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 2 - 3.

Karşılaşmanın kalan dakikalarında iki takımın çabası da başka gol getirmedi ve konuk Bursaspor, bu sezon ilk deplasman galibiyetini, Çaykur Rizespor karşısında Tomas Necid'in 3 golüyle alırken, Çaykur Rizespor da bu sezon ilk yenilgisini kendi evinde aldı.

Anahtar Kelimeler
Rizespor-2-bursaspor-3
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

Büyükşehir sporcusundan büyük gurur
Büyükşehir Belediyesi’nin başarılı karate sporcusu Fatih Şen, Bosna Hersek’te düzenlenecek olan ve...

Haberi Oku