PEREİRA'DAN ŞAŞIRTAN AÇIKLAMA!

Daha sonra ise Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira basın toplantısı düzenledi. Sözlerine Topuk Yaylası Tesisleri’ndeki yönetim ve personele teşekkür ederek başlayan Portekizli teknik adam, "Bu tesisleri geçen sezondan da tanıyorum. Bize harika şartlar sunuyor. Sakin bir şekilde işimize odaklanıyoruz. Takımı en iyi şekilde hazırlayabilmek için burada her türlü ortam var." dedi.

İstanbul’daki kısa süreli çalışmanın ardından Topuk Yaylası’na geldiklerini hatırlatan Pereira, "Burada özellikle altyapıdan gelen oyuncuları değerlendirme fırsatı bulduk. Fizik, kondisyon anlamında kendimizi geliştirme fırsatı bulduk. Taktik çalışmalar da gerçekleştirdik. Biliyoruz ki hala çok az bir zaman çalıştık. Ama oynadığımız 2 hazırlık maçında alınan skorlara rağmen şu ana kadarki süreçten çok memnunum. Bu maçları çok erken oynadık ve tam olarak hazır değildik. Hala tempomuzu artırmaya ihtiyacımız var. Aynı zamanda o maçlarda altyapıdan çok oyuncu vardı. Ritmimizi artırmaya ve zamana ihtiyacımız var. Şampiyonlar Ligi ön elemesinde oynayacağımız ilk karşılaşmaya kadar tempoyu artırmaya ihtiyacımız var." şeklinde konuştu.

Kamp kadrosuna dâhil ettiği genç oyuncuların birçoğunu tanıdığını belirten Vitor Pereira, "Genç oyuncuların kalitelerini geçen seneden biliyorum. Onları bir kez daha görmeye çalıştık. Kampta beraber vakit geçirip kişiliklerini de tanımaya çalıştık. İnanıyorum ki altyapıdan 1-2 oyuncumuz sezon içerisinde bizimle olmaya devam edecektir." dedi.

"HEM 3'LÜ HEM 4'LÜ SAVUNMA İLE OYNAYACAĞIZ"

Sezon öncesi hazırlıklarında 3’lü savunma üzerine çalışmalar yapmalarıyla ilgili bir soru üzerinde Portekizli çalıştırıcı şöyle konuştu:

"Benim burada yapmaya çalıştığım en önemli nokta, takımımı 2 farklı sistemde oynamaya hazır hale getirmek. Sezon içerisinde bazı maçlarda 3’lü savunmayla, bazı maçlarda da 4’lü savunmayla oynamamız gerekecek. Bu sistemleri iyi bir şekilde anlamaya gayret gösteriyoruz. Zamana ihtiyacımız var. A takım oyuncularımız 2-3 gün önce buraya geldiler. Onların da katılmasıyla ilerleyen günlerde daha iyi olacağını düşünüyorum. Sezon boyunca hem 3'lü hem de 4'lü savunma ile oynamak için hazırlıklarımızı sürdürüyoruz."

"TAKIMA YENİ KATILAN OYUNCULARDAN MEMNUNUM"

Kadroda geçen sezona oranla ciddi bir değişiklik olduğuna dikkat çeken Pereira, "Aslında geçen sezona göre daha güçlü müyüz, daha güçlü değil miyiz bunu bize sonuçlar gösterecek. Şu anda çok istekli çalışıyoruz ve ne istediğimizi daha iyi bildiğimizi düşünüyorum. Takıma yeni katılan arkadaşlardan çok memnunum. İnanıyorum ki sezon boyunca çok güçlü bir takım olacağız. Hem Türkiye’de şampiyonluğa ulaşacak, hem de Avrupa’da çok iyi seviyelere gelebilecek bir takım olacağımıza inanıyorum. Aynı zamanda yönetim ve başkanımızın yaptığı çalışmalar ve getirilen yeni oyunculardan, transferde gösterilen gayretten dolayı mutlu oldum. Fenerbahçe’nin şampiyon olması için iyi bir ortam sağlanıyor. Umarım istediğimiz sonuçları alırız." dedi.

"GÖKHAN GÖNÜL'ÜN YERİNİ HIZLICA DOLDURDUK"

Gökhan Gönül’ün takımdan ayrılıp Beşiktaş’a imza atmasıyla ilgili de konuşan Fenerbahçe teknik direktörü, "Benim ülkemde de Benfica’dan Porto’ya, Porto’da Benfica’ya ya da Sporting Lizbon’a transferler gerçekleşiyor. Kulüple oyuncu anlaşamazsa oyuncunun da kendi hayatına yön verme, yeni oynayacağı kulübü seçme hakkı var. Gökhan, kendi hayatına dair bir karar verdi ve kararı Beşiktaş oldu. Beşiktaş, Fenerbahçe’nin rakibi ama bazen böyle olaylar gerçekleşebiliyor. Birkaç sene öncesine kadar benim ülkemde, Portekiz’de oyuncular tek bir kulüpte oynayarak futbolu bırakıyordu. Ama artık devir değişti. Tüm Avrupa’da gereksinimlere göre, ihtiyaçlara göre bu tarz transferler oluyor. Benim fikrimin çok bir önemi yok. Artık bunlar yaşandı ve bitti. Biz organize bir kulübüz ve Gökhan’ın yerine oynayacak oyuncuyu hızlı bir şekilde getirdik. Gregory van der Wiel’in bu takıma iyi hizmet sunacak bir oyuncu olduğuna inanıyorum." ifadelerini kullandı.

Transfer konusunda çalışmaların da sürdüğünü belirten Pereira, belirledikleri kriterler çerçevesinde değerlendirmeler yaparak devam edeceklerini ve kesinlikle iyi bir takım oluşturacaklarını sözlerine ekledi.

"BU SENE DAHA İYİ OLMALIYIZ"

Geçen sezon hem iyi hem de kötü maçlar oynadıklarının altını çizen Portekizli teknik adam, "Sezon sonuna kadar şampiyonluk mücadelemizi sürdürdük. Avrupa serüveni en uzun olan Türk takımıydık. Kupada da finale yükseldik, ama maalesef sezonu kupasız kapattık. Bu açıdan iyi bir sezon sonu gerçekleştiremedik." diyerek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu sene daha iyi olmalıyız. Oyuncuları ve ülkeyi daha iyi tanıyorum. Türkiye’deki futbol tarzını ve ligi daha iyi tanıyorum. Bunlar bizim avantaj hanemizde yazan noktalar. Bu durum hem oyuncularımız için geçerli, hem de bizim için geçerli. Yeni sezonda daha güçlü ve agresif olmalıyız. Mental açıdan daha güçlü kalmalıyız. Sezon sonunda artık elimizde bir şeyler olmalı. Kupaları camiamıza getirmeliyiz. Bu hedefler doğrultusunda çalışıyoruz. Geçen sezon iyi şeyler de oldu, kötü şeyler de oldu. İyi maçlar da oynadık, kötü maçlar da oynadık. Sadece sezon sonu kazanamadık diye, geçen sezonu kötü olarak değerlendiremeyiz. İyi maçlarımız hem Avrupa’da hem de Türkiye’de vardı. Şimdi tekrar iyi bir çalışma süreci geçirmeliyiz ve yeni sezona iyi hazırlanmalıyız."

Geçtiğimiz sezon kaçan şampiyonluk ve kaybedilen Türkiye Kupası’nın ardından büyük bir üzüntü yaşadığının altını çizen Pereira, "Hayat böyle, sevinçli hüzünlü anlar var. Ama tecrübelerimizden ders almamız ve bir şeyler öğrenebilmemiz gerek. Yaptığımız hatalardan gerekli dersleri almaya çalıştım. Daha iyi bir takım olabilmek için tüm gayretimizi yansıtmaya çalışıyoruz. Bu sezon maçlar ve kupalar kazanmak istiyoruz. Umarım sezon sonu geldiğinde CV’me burada kazandığım kupaları da ekleyebilirim. Aynı zamanda kulübümüzün müzesine de kupları ekleyebilirim." diyerek sarı lacivertli taraftarlara da şu sözlerle seslendi:

"Taraftardan isteğim, bu takımın yanında olmaya devam etsinler. Bu takım çalışmalarını en iyi şekilde devam ettirecek. Bu takım sezon boyunca öğrenerek ve üzerine katarak yoluna devam edecek. Bu takıma inanabilirler, güvenebilirler. Bu takıma her zaman desteklerini sürdürsünler, onlardan ricam bu."

Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda 26-27 Temmuz’da oynanacak ilk maçlara kadar hazır hale gelmeye çalışacaklarını söyleyen Pereira, "Aslında Avrupa Şampiyonası ve bu tarz turnuvalardan sonra yaşanan tipik bir sezon başı geçiriyoruz. Uzun bir sezon ve Avrupa Şampiyonası’nın ardından oyuncularımızın dinlenmeye ihtiyacı var. Ama az bir dinlenme fırsatı buldular. Şu anda takımıza katıldılar. Ama ideal durum, daha fazla zaman bulup, daha çok çalışmamız olurdu. Ama bu mümkün olmadı. Şampiyonlar Ligi ilk maçına kadar en iyi şekilde hazır olabilmek için elimizden gelini yapacağız." dedi.

"UMARIM PORTEKİZ ŞAMPİYON OLUR"

Ülkesi Portekiz’in EURO2016’da finale kalmasıyla ilgili de konuşan Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira şunları söyledi:

"Açıkçası Portekiz turnuvaya iyi başlamadı, çok fazla beraberlik aldı. Ama şu anda finale gelmiş bir Portekiz söz konusu. Özellikle son maçta üst seviyede oyun sergilediler. Fransa’da Fransa ile karşılaşacak olmak Portekiz için bir handikap. Ama Fransa’da fazlaca Portekizli göçmen var. Onların da statta takıma destek vereceğini düşünüyorum. Portekiz’in azımsanmayacak kadar taraftarı olacak o gün statta. Zor bir maç olacak ama inanıyorum ki Portekiz’in bireysel ve takım halinde kalitesi, bu maçta Fransa ile mücadele edebilecek güçte bir takım olmasını sağlayacak. Nani de kendi kalitesi çerçevesinde iyi maçlar çıkardı. Ama takımla beraber yükselen bir turnuva geçirdi. Şu anda finale kadar yükseldiler. Finalin ne olacağını bilemeyiz. Örneğin, dün Almanya - Fransa maçı oynandı. Almanya maçı domine eden taraftı. Çok pozisyon üretti, ama Fransa 2 gol buldu ve adını finale yazdırdı. Futbol ön görülebilir bir oyun değil. Bence Almanya daha etkili olan taraftı ama Fransa adını finale yazdırdı. Umarım final günü Portekiz sahadan galibiyetle ayrılan taraf olur."

"DEFANSİF BİR TAKIM OLDUĞUMUZU DÜŞÜNMÜYORUM"

Geçen sezon takımın çok defansif oynadığı ve gol pozisyonuna girmekte zorlandığı şeklindeki eleştirilere tepki gösteren Vitor Pereira, "Ben geçen sezon boyunca buradaydım. Çok sayıda maç oynadık ve bu maçlarda benim hatırladığım rakibin bizden daha fazla pozisyona girdiği tek maç var. O da Antalyaspor maçı. O maç hariç biz hep rakiplerden daha fazla pozisyona girdik. Bulduğumuz pozisyonların yarısını gole çevirsek, zaten gol sayımız çok daha farklı olurdu. Savunma anlamında geçen sezonun bana göre en iyi takımıydık. Dengeli bir takımdık ve goller de attık, ama daha fazla atabilirdik. Bu yüzden, bu sene yeni bir sistem üzerinde çalışıyoruz. Daha ofansif olabilelim, daha fazla gol atabilelim diye çalışıyoruz. Ben, çalıştığım takımlar daha fazla gol atsın isterim. Ama siz bana geçen sene oynadığımız maçlardan Antalyaspor maçı dışında rakipten çok pozisyon bulamadığımız bir maç daha söylerseniz, kötü bir sezon geçirdiğimiz görüşünü kabul ederim. Katılırım ya da katılmam, ama kabul ederim." şeklinde konuştu.

"GALATASARAY BİLE BİZİMLE NASIL BERABERE KALDIĞINI ANLAYAMADI"

Geçen sezon derbilerde iyi oynadıklarını söyleyen Pereira, "Eğer derbilerle ilgili veya ligin zirvesinde yer alan takımlarla ilgili kıyaslama yaparsak 2 Beşiktaş maçı oynadık. Onların sahasında oynadığımız ilk maçta berbat bir hakem yönetimi vardı. Sezon boyunca gördüğüm en kötü hakemdi. Bence o maç biz Beşiktaş’tan daha iyiydik, ama 3-2 yenildik. İçeride oynadığımız Beşiktaş maçını 2-0 kazandık. Rakibimizden üstündük ve sahadan galibiyetle ayrıldık. 3 Galatasaray maçı oynadık. Kendi sahamızda nasıl berabere kaldıklarını onlar bile anlayamadı bence. Bir duran topla maç berabere bitti. Çok fazla pozisyon bulduk, çok üstün oynadık. 3-4 gol bulabileceğimiz bir maçtı ama Galatasaray sahadan beraberlikle ayrılmayı başardı. Galatasaray’ın stadında oynadığımız maça gelirsek, 3, 4, 5 golle ayrılabilirdik sahadan, ama son vuruşları iyi yapamadık ve beraberlikle ayrılmak zorunda kaldık. Kupa finalinde rakibimiz 1-0 kazandı. Kötü geçirdiği sezonu kupayla bitirmeyi başardılar. Ama bana göre o maçın hakkı da beraberlikti. İki takım da iyi bir performans sergilemedi ve onlar sahadan galibiyetle ayrıldı. Bu 3 takımın yanına bir de Konyaspor’u ekleyebiliriz. Ama ben kesinlikle Fenerbahçe’nin ofansif onamadığı şeklinde bir durum görmüyorum." ifadelerini kullandı.

"BEŞİKTAŞ HAK EDEREK ŞAMPİYON OLDU"

Fenerbahçe’nin geçen sezon defansif oynadığı yönündeki eleştirilere tepkisini sürdüren Pereira şöyle devam etti:

"Beşiktaş sezon boyunca daha istikrarlı taraftı, buna katılıyorum . Zaten bu yüzden de Beşiktaş şampiyon oldu. Hak ederek şampiyon oldu. Ama 'Fenerbahçe ofansif bir futbol oynamadı' görüşünü kabul etmiyorum. Bunu diyenler, sadece kulaklarına çarpan cümleleri ezberleyip, birbirlerine söyleyen insanlardır bana göre. Kendi fikirleri olmayan insanlardır. Ama ben bu şekilde bir insan değilim. Kendi kararlarımı kendim belirliyorum. Kendi gözlerimle bakıp değerlendiriyorum. Kendi kafamı kullanarak değerlendiriyorum. 'Fenerbahçe defansif oynadı, gol pozisyonuna giremedi' diyenler bana göre futboldan anlamayarak değerlendirme yapıyorlar."

"GEÇEN SEZON KOVULMAYAN TEK YABANCI HOCA BENİM"

Geçen sezon Spor Toto Süper Lig’de çalıştığı takımdan ayrılmayan tek yabancı hocanın kendisi olduğunu belirten Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, "Aslında bu söylediğim cümle, bu ülkenin futbol kültürüyle ilgili çok fazla şey söylüyor. Geçtiğimiz sezon istediğimiz kupaları kazanamadık. İstediğimiz başarıya ulaşamadık. Ama başkanımızın ve yönetimimizin bizim işimize güvenini devam ettirmesi onların saha içerisinde alınan skorlardan daha fazlasını görebilmeleriyle alakalı bence. Kaliteyi ve organize bir çalışmayı yürütmeye gayret gösterdiğimizi görebiliyorlar ve bu şekilde kaliteli, organize çalışmayla sabrı da birleştirdiğimiz zaman kupaların da gelebileceğini görüyorlar bence.

Benim burada devam etmem bizim yönetim kurulumuzun farklı bir düşünce yapısında sahip olmasından kaynaklanıyor. Bu ülkenin diğer birçok kulübünden hatta çoğu kulübünden… Çünkü birçok kulüpte görüyorum. 1-2 negatif sonuçtan sonra hocalara hiçbir süre vermeden hemen bavullarını toplamaları söylenip, hızlı bir şekilde görevlerinden ayrılıyorlar. Ama bizim kulübümüz farklı ve bu bizim için de güzel bir durum oluşturuyor. Sabırlı bir şekilde çalışmamıza devam edeceğiz ve bu çalışmamızın karşılığında da istediğimiz kupalara ulaşacağımızı düşünüyorum." dedi.

"FENERBAHÇE'DE ÇOK MUTLUYUM"

İngiliz kulübü Southampton’dan teklif aldığı yönünde haberler çıkan Pereira, bu haberlere aldırış etmediğini söyleyerek şöyle konuştu:

"Tatilde çıkan transfer dedikodularıyla ilgili konuşmanın etik olduğunu düşünmüyorum. Ben Fenerbahçe’de çok mutluyum ve burada şampiyon olmak istiyorum. Sadece buna odaklanmış durumdayım. Beşiktaş bizden 5 puan daha fazla aldı ve daha istikrarlı oldukları için hak ederek şampiyon olduklarını söyledim. Ama saha içindeki hakem hatalarını düşünerek değerlendirmiyorum ben bunu. Hakem yönetimi değerlendirme kısmı başkanımızın konusudur. Ben bu konuda hakemlerle ilgili görüş belirtmek istemiyorum. Sezon boyunca hakemler tarafından iyi yönetilen maçlar da gördüm, kötü yönetilen maçlar da gördüm. Ama ben artık geleceğe bakmak istiyorum. Samimi bir şekilde, iyi bir çalışma dönemi geçirip geçen seneki hatalarımızdan ders çıkarmak istiyoruz. Daha güçlü bir takım olmak istiyoruz. Sezon sonunda ulaşmak istediğimiz büyük bir hedefimiz var, o da şampiyon olmak."

Basın toplantısının sonunda Galatasaray’ın ve milli takımın eski efsane kalecisi Turgay Şeren’in vefatı sebebiyle ailesine başsağlığı dileyen Pereira, "Bana Turgay Şeren’in Türkiye futbol tarihinin en büyük futbolcularından biri olduğu anlatıldı. Ailesine başsağlığı diliyorum." sözleriyle basın toplantısını tamamladı.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

Büyükşehir sporcusundan büyük gurur
Büyükşehir Belediyesi’nin başarılı karate sporcusu Fatih Şen, Bosna Hersek’te düzenlenecek olan ve...

Haberi Oku