Nani ve Quaresma Portekiz'i Zafere Taşıdı!

 Fransa'nın Lens şehrindeki Bollaert-Delelis Stadı'nda oynanan ve İspanyol hakem Carlos Velasco Carballo'nun düdük çaldığı maçta zaman zaman sertleşen oyunda tek sarı kartın çıkması ise otoritelerce ilginç bulundu. Portekiz'i çeyrek finale taşıyan Ricardo Quaresma ve Luis Nani maçı değerlendirdi.

Hırvatistan karşısında 117. dakikada attığı golle Portekiz'i çeyrek finale taşıyan Ricardo Quaresma maçla ilgili yaptığı değerlendirmedi, "Final gibi bir maçtı. Çok iyi oyunculara sahip harika bir takıma karşı oynadık. Şanslıydık, doğru anda golü attık. Çok önemli bir goldü. Hepimiz çok çalıştık. Sahadaki tüm takım arkadaşlarımız %100'ünü ortaya koydu. Bu maçlar böyle oynanır. Hırvatistan çok iyi bir takım. Biz maçın sonuna kadar enerjimizi tuttuk ve başardık. Çok mutluyuz." dedi.

Uzatmaların sonunda gelen golle maçı kazanmalarını ve attığı golle ilgili soruları da cevaplayan Quaresma, "Bugün en önemlisi rakibe gol atma şansı vermememiz. Takım içindeki kalitemizle fırsat bulduğumuzda gol atacağımızı biliyorduk. Hırvatistan kaliteli bir takım ama biz de kaliteliyiz." şeklinde cevapladı.

Çok yorucu geçen Hırvatistan maçının artık geride kaldığını da belirten Ricardo Quaresma, çeyrek finaldeki rakipleri Polonya ile ilgili olarak ise "Önce dinlenmek istiyoruz. Dinlendikten sonra Polonya maçıyla ilgili konuşmaya ve düşünmeye başlarız." dedi.

"GOLÜ ANLATMAK ÇOK ZOR"

Normal süresi ve uzatmanın 15 dakikalık ilk bölümünün golsüz ve sıkıntılı geçmesi ve maçın 117. dakikasında attığı golle turu getiren adan olan Quaresma, golü anlatırken ise "Rakip kalemizde gol arıyordu. Bizim yaptığımız çok hızlı bir ataktı. Ronaldo'yu rakibiyle gördüğümde ben de içeriye hareketlendim. Seken top önüme geldi ve golü attım. Sadece bir dokunuştu ama o dokunuşun anlamı büyüktü. Takımımızın ilk dakikadan son dakikaya kadar harcadığı eforu hissettim. Çok karışık duygular yaşıyorum, anlatmak zor. Golü attığım için gururluyum." diye konuştu.

Her futbolcunun olduğu gibi kendisinin de hep oynamak istediğini belirten Ricardo Quaresma, yedek kalmasıyla ilgili soruya da, "Benim yaptığım her zaman takımıma yardımcı olmak. Hep oynamak istiyorum. Hep 11'de başlamak istiyorum ama önemli olan şans bulduğunuzda gösterdiğiniz performans. Ben bugün takıma yardımcı olduğum için mutluyum." diye cevap vererek sözlerini tamamladı.

LUİS NANİ: YÜREĞİMİZİ KOYDUK

Adını çeyrek finale yazdıran Portekiz'in yıldızı Luis Nani de, Hırvatistan'ı 1-0 mağlup ettikleri EURO2016 son 16 turu mücadelesinin ardından yaptığı açıklamada, yüreklerini ortaya koyarak kazandıklarını söyledi.

Hırvatistan'ı normal süresi 0-0 biten maçın 117. dakikasında Ricardo Quaresma'nın golüyle 1-0 mağlup edip çeyrek finale kaldıkları maçı değerlendiren Luis Nani, "Açıkçası çok duygusal bir son yaşandı. Dinlenme süremiz yoktu. Hırvatistan'ın ne kadar kaliteli bir ekip olduğunu bir kez daha gösterdiğini düşünüyorum. Uzatmalara kaldıktan sonra, üstümüze geldikleri anlar da oldu. İTur inancımızı asla bırakmadık, tüm yüreğimizi ortaya koyduk. Bir üst tura kalmak istiyorduk ve bunu başardık." dedi.

Şampiyonada çok kritik maçların oynandığını, her maçın final havasında geçtiğini de belirten Luis Nani, şimdi önlerinde zorlu bir rakip olan Polonya'nın bulunduğunu da belirterek, "Polonya maçına kadar önümüzde 4 günlük dinlenme süremiz var, bu durum bizim için önemli. Yine önemli bir rakip var. Hazır olmak için elimizden geleni yapacağız." diyerek sözlerini tamamladı.

 
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

Büyükşehir sporcusundan büyük gurur
Büyükşehir Belediyesi’nin başarılı karate sporcusu Fatih Şen, Bosna Hersek’te düzenlenecek olan ve...

Haberi Oku