KUPA YARIN SAHİBİNİ BULACAK!

Paris'teki 80 bin kişilik Stade de France’da oynanacak ve TSİ 22.00'da başlayacak final mücadelesini İngiliz hakem Mark Clattenburg yönetecek.

Zorlu final öncesi ev sahibi Fransa'da eksik oyuncu bulunmuyor. Portekiz'de ise sakatlığı nedeniyle yarı finaldeki Galler maçında forma giyemeyen Pepe, hazırlıklarını takımdan ayrı sürdürüyor. Tecrübeli stoperin oynayıp oynamayacağı maç saatinde netleşecek.

FRANSA'NIN YARI FİNAL YOLCULUĞU

EURO2016'nın ev sahibi Fransa, A Grubu'nda Romanya ile oynadığı ilk maçı Dimitri Payet'in 89. dakikada attığı golle 2-0 kazanmıştı. İkinci maçta Arnavutluk karşısında hayli zorlanan Horozlar, kilidi Griezmann'ın 90, Payet'in de 90+6. dakikada attığı gollerle açarak rakibini 2-0'la geçti.

Gruptaki son maçında İsviçre ile golsüz berabere kalan Fransa, gruptan 7 puanla lider olarak çıktı.

İkinci turda karşılaştığı İrlanda Cumhuriyeti'ni 1-0 geriye düşmesine rağmen Antoine Griezmann'ın golleriyle 2-1 yenerek çeyrek final vizesi alan Horozlar, çeyrek finalde turnuvanın sürpriz takımı İzlanda ile eşleşti.

İzlanda karşısında şampiyonadaki en etkili futbolunu sergileyen Fransa, rakibini 5-2 yenerek adını yarı finale yazdırdı.

Ev sahibinin yarı finaldeki rakibi ise son Dünya Kupası şampiyonu Almanya'ydı. Panzerleri de turnuvanın gol kralı konumundaki Antoine Griezmann'ın golleriyle 2-0 geçen Fransa, tarihinde üçüncü kez Avrupa Şampiyonası'nda final oynama hakkı elde etti.

Horozlar, 1984'de finalde İspanya'yı, 2000'de de İtalya'yı yenerek zafere ulaşmıştı.

PORTEKİZ SADECE 2 GALİBİYETLE FİNALDE!

Avrupa Şampiyonaları tarihinde 2. kez final oynayacak Portekiz ise EURO2016’da sadece 2 galibiyet alarak finale kadar geldi. Batı Avrupa ekibi, finale kadar oynadığı 6 karşılaşmanın 90 dakikalarında ise yalnızca 1 kez rakiplerine üstünlük sağlayabildi.

F Grubu’nda Macaristan, İzlanda ve Avusturya ile karşılaşan Cristiano Ronaldo ve arkadaşları, İzlanda ile 1-1, Avusturya ile 0-0, Macaristan'la da 3-3 berabere kalarak 3 puan topladı. Grubunu 3. sırada tamamlayan Portekiz, en iyi üçüncüler kontenjanından yükseldiği son 16 turunda, D Grubu lideri Hırvatistan ile eşleşti.

Normal süresi 0-0 biten maçın 117. dakikasında sahneye çıkan Ricardo Quaresma, 1-0’lık galibiyetle Portekiz’i çeyrek finale taşıdı.

Çeyrek finalde Polonya'yı normal süresi ve uzatma bölümü 1-1 biten maçta penaltılarla 5-3 mağlup eden Portekiz, yarı finale vizesi aldı.

Yarı finalde turnuvanın sürpriz takımı Galler ile karşılaşan Portekiz, Cristiano Ronaldo ve Nani'nin golleriyle sahadan 2-0 galip ayrılarak final biletini cebine koydu. Bu karşılaşma ayrıca, EURO2016’da Portekiz’in 90 dakikayı üstün olarak tamamladığı ilk maç olarak dikkat çekti.

Tarihinde ikinci kez Avrupa Şampiyonası'nda finale çıkan Portekiz, 2004'te ülkesinde düzenlediği turnuvanın finalinde Yunanistan'a 1-0 yenilerek kupayı kaldırma şansını kaçırmıştı.

FRANSA, GRIEZMANN-PAYET; PORTEKİZ, RONALDO-NANI İKİLİSİNE GÜVENİYOR

EURO2016'nın başında Dimitri Payet, golleriyle Fransa'ya adeta hayat verirken, ilerleyen maçlarda ise Antoine Griezmann turnuvaya damgasını vurdu.

Grup aşamasının ardından Fransa'nın son 16 turu, çeyrek final ve yarı finalde oynadığı 3 maçta toplam 5 gol atan Griezmann, final yolunda takımına en büyük katkıyı sağladı. Toplamda 6 golle gol krallığında ilk sırada yer alan Griezmann, 3 gol 2 asistle mücadele eden Dimitri Payet ile birlikte finalde de Fransa'nın en büyük kozu olacak.

Portekiz'de ise turnuva boyunca ileri uçta forma giyen Cristiano Ronaldo ve Nani ikilisi golleri ve asistleriyle ön plana çıktı.

Turnuvada 3 gol ve 3 asiste imza atan Portekiz'in süper yıldızı Cristiano Ronaldo, Avrupa Şampiyonaları tarihinde 9 gole ulaşarak Michel Platini’nin rekoruna ortak oldu. Ronaldo finalde 1 gol daha atması durumunda bu rekoru tek başına eline geçirecek.

EURO2016'da gösterdiği 3 gol 1 asistlik performansla Fenerbahçe'den İspanyol kulübü Valencia'ya transfer olan Nani de Ronaldo ile birlikte finalde Portekiz'in çok şeyler beklediği isim olacak.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

Büyükşehir sporcusundan büyük gurur
Büyükşehir Belediyesi’nin başarılı karate sporcusu Fatih Şen, Bosna Hersek’te düzenlenecek olan ve...

Haberi Oku