İSMAİL KÖYBAŞI'NIN ALINMASINI BEN İSTEDİM!

Panathinaikos karşılaşmasının ardından basın toplantısı yapan Vitor Pereira, bu toplantının bitmesiyle birlikte basın mensuplarıyla sohbet etti. Kendisine yöneltilen sorulara içtenlikle cevap veren Portekizli teknik adam, bu sezon çok farklı bir Fenerbahçe’nin sahada olacağını söyledi.

Hem 3’lü hem de 4’lü savunmayı takıma alıştırmak için çalıştığını ifade eden Pereira, "İki ayrı sistem var. 3 defanslı ve 4 defanslı. Rakibin oyununa bağlı olarak iki sistemi de oynayabiliriz şu anda. İki sistemde de oynayabilecek oyunculara sahibiz. Hem 3’lü sistem, hem de 4’lü sistem olacak." dedi.

10 numara transferiyle ilgili olarak da konuşan Pereira, "Çok paramız olsaydı, böyle bir para konusu olmasıydı, bir tane daha 10 numara, 2 tane daha forvet, 2 tane daha stoper alırdık. Ancak günümüzde futbol böyle değil. Siz de biliyorsunuz bunu. Ya kulüpler kadroyu ve parayı, kafayı kullanarak idare edecekler ya da kulüplerin gidişatı zarar görecek. Yani kulübün gidişatı önemli. Eğer başkanımız derse ki para sıkıntımız yok, benim için sorun da yok." İfadesini kullandı.

Takımın birlik olması gerektiğini de sözlerine ekleyen Portekizli hoca, "Hırs için çok güzel laflar edebiliriz. Ama bu sene yapmamız gereken daha güçlü bir takım olmak. Bazen daha iyi bazen daha kötü oynayabilir ama önemli olan birlik olabilmek. O zaman hırslı olabiliriz. Benim hırsım her zaman tepede. Ama realist bir hırsa sahibim." dedi.

Geçtiğimiz yıl takımda futbolcularla yaşadığı problemlerle ilgili sorulan soruyu da yanıtlayan Pereira, "Geçen yıl, Galatasaray ve Beşiktaş, futbolcular konusunda sorun yaşamadı mı? Neresi var ki sorun yaşamayan. Yüksek egolu futbolcuları yönetmek kolay değil. Herkes sorun yaşıyor. Bu sene istediğim; birlik olmuş bir takım yaratmak. Güçlü, karakterli, kulübün hedefleri için mücadele edecek bir ekip yaratmak. Bir de avantajım var, bu sene ligi çok daha iyi tanıyorum." diye konuştu.

Basın mensuplarının kendi özeleştirisini yaparak, 'Burada basının da bazı hataları var mı?' sorusu üzerine, "Basın her yerde aynı. Kazanıyorsan her şey çok iyi, kaybediyorsan, kulübede içtiğim çaya kadar her şey konuşulur." dedi.

"AY BAŞI GELDİĞİNDE PARALAR ÖDENSİN, FUTBOLCULAR RAHAT OLSUN"

Şu ana kadar yapılan transferlerin kendisini memnun ettiğini de ifade eden Portekizli teknik adam, "Eğer başkan bana derse para var, bir tane daha transfer yapabiliriz diye, o zaman sorun yok. Ama derse ki başka transfer yok, hiçbir şekilde problem yok benim için. Ay başı geldiğinde paralar ödensin, futbolcuların kafası rahat olsun benim için önemli olan bu." diyerek, Beşiktaş'tan alınan İsmail Köybaşı ile ilgili de şunları söyledi:

"İsmail Köybaşı’nın alınmasını ben istedim. 'Eğer İsmail’le ilgili düşüncemi sorarlarsa, ben de bunu yönetime söylerim' dedim. İsmail için de bana sordular, karakterli ve güçlü bir oyuncu olduğunu söyledim ve transfer yapıldı. Beğenmediğim bir oyuncu olsaydı bunu başkana ve yönetime söylerdim. Yapılan transferler benim için yeterli. Bu sene 4’lü savunmayla ve 3’lü savunmayla oynayabilecek bir takım ortaya çıkarıyoruz. İki sistemi de oynayabilecek bir takım oluşturabilirsek, kesinlikle büyük bir avantaj olacaktır."

"SADECE NANİ'Yİ DEĞİL TÜM PORTEKİZ MİLLİ TAKIMINI KUTLADIM"

EURO2016 Fransa'da hem de ev sahibi Fransa'yı 1 - 0 yenerek Avrupa şampiyonu olan memleketi Portez'le ilili soruları da cevaplayan Vitor Pereira mutlu olduğunu söyledi.

Portekiz Milli Takımı’nın Avrupa şampiyonu olmasının ardından Luis Nani’yle konuşup konuşmadığı sorulan Pereira, yalnızca Nani’yi değil, tüm Portekiz Milli Takımı’nı kutladığını belirterek, "Hepsini tebrik etmek gerekiyor. Küçük bir ülkeyiz ama büyük oyuncular, büyük hocalar yetiştiren bir ülkeyiz. Fransa oynadı, Portekiz kazandı. Futbol böyle bazen. Futbolda bunlar oluyor. Bana göre Almanya ve İtalya’nın bu finalde olması gerekiyordu, hiçbiri gelemedi bu finale. Ronaldo’nun gözyaşlarını herkes gördü. Bizim halkımız duygusal bir halktır. Ağlayan ve gülen bir halkız." diyerek sözlerini noktaladı.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

Büyükşehir sporcusundan büyük gurur
Büyükşehir Belediyesi’nin başarılı karate sporcusu Fatih Şen, Bosna Hersek’te düzenlenecek olan ve...

Haberi Oku